Leiebil Amman

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Jordan
  4. chevron_right
  5. Leiebil Amman

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Amman

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Amman fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Amman gjennom oss.

Amman guide

Bilutleie Amman
Leiebil Amman

Amman, som har ca. 2 millioner innbyggere (2010), er hovedstad i Jordan. I storbyregionen Amman bor det nesten 2 millioner, noe som utgjør litt over 1/3 av landets befolkning. Amman ligger 40 km øst for Jordan-elva, i et svært kupert terreng (ca. 1000 m.o.h.). Som Jordans eneste storby med en moderne infrastruktur, er Amman landets viktigste trafikknutepunkt – samt det politiske, økonomiske og kulturelle sentrum.

Byens historie strekker seg helt tilbake til 3000-tallet. f. Kr., og i nærheten av sentrum er det gjort flere funn fra steinalderen.

Amman har flere oldtidsminnesmerker å vise fram. Viktigst er det romerske amfiteateret med sitteplass til over 6.000 mennesker. Dette er i løpet av de senere årene blitt grundig restaurert. Ellers er et besøk i byens arkeologisk museum å anbefale, der det finnes en rekke gjenstander fra Ammans antikke historie.
Også Citadell-høyden er et populært besøksmål. Herfra har man en fantastisk utsikt over byen og omegn.

En av de mest særegne attraksjonene i Amman er det livlige markedet ved Kong Husseins Moské, der man kan kjøpe de utroligste ting. Moskéen er for øvrig også en severdighet.

Det finnes også fasjonable shoppingstrøk i byen, som har satset på moter og design. Her er det relativt kostbart, men likevel en del rimeligere enn i Europa. Er man heldig, kan man derfor gjøre noen gode kjøp.

Nærmeste flyplass er Queen Alia International Airport, som ligger ca. 40 km sør for Amman.