Leiebil Riga

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Latvia
 4. chevron_right
 5. Leiebil Riga

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Riga

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Riga fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Riga gjennom oss.

Riga guide

Bilutleie Riga
Leiebil Riga

Riga er hovedstaden i Latvia, og ligger ved elven Daugava – 15 km sør for utløpet i Rigabukten ved Østersjøen. Byen har omlag 700.000 innbyggere (2011), og er Latvias økonomiske og kulturelle sentrum. I tillegg er byen et samferdsels-knutepunkt, og har en av Østersjøens viktigste havner.
Herfra går det ferge til Stockholm, Kiel og Lübeck.

Riga har et rikt kulturliv med teatre, opera, kunstgallerier, museer samt et permanent sirkus (åpnet i 1888). Det arrangeres i tillegg en rekke årlige musikkfestivaler i byen.

Attraksjoner

Gamlebyen i Riga står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og ligger på østbredden av elven. Bydelen er kjent for å ha en av Europas beste samlinger av Art Nouveau-bygninger.
Av de mest populære severdighetene her finner man operaen fra 1863, Frihetsmonumentet fra 1935, Riga Festning fra 1340, Parlamentsbygningen fra 1860-tallet, Domkirken fra 1220 samt St. Peterskirken (opprinnelig fra 1200-tallet)  med sitt 135 meter høye tårn.

Riga har omlag 50 store og små museer, og noen av de mest besøkte er «Latvia nasjonale historiske museum» – med utstillinger om landets historie fra istiden og frem til idag, By- og sjøfartsmuseet, Okkupasjonsmuseet, Folkemuseet samt byens to kunstmuseer.

Gamlebyen i Riga har Europas beste samlinger av Art Nouveau-bygninger.

Utforsk Riga med leiebil

Det er blitt populært å skaffe seg leiebil når man er på tur til Riga i Latvia. Du skal ikke kjøre så veldig langt før du treffer på småbyer med bebyggelse fra middelalderen, vakre slott, flotte skoger, og ikke minst, innbydende strender. De korte avstandene gjør at man kan få med seg mye mer enn storbylivet, selv om turen til Riga bare varer noen få dager. Nedenfor finner du forslag til noen av de mest populære kjøreturene.

Slottet i Cesis ble først påbegynt allerede i år 1209.

Cēsis – Vakker middelalderby nært Riga

Den flotte byen Cēsis finner du nordøst for Riga, og er enkel å nå med leiebil. Byen ligger inne i en nasjonalpark som heter Gauja. Den regnes som en av de vakreste i Latvia. Byens viktigste severdighet er et slott som ble først påbegynt tilbake i år 1209, men som er utvidet og endret flere ganger senere. Sentrum av byen domineres av vakre hus fra middelalderen, en imponerende kirke fra 1200-tallet, et hyggelig torg, og en innbydende atmosfære. Her er det avslappende å gå i brosteinsbelagte gater, mens du lærer om latvisk kultur og historie.

 • Fra Riga til Cēsis er det omtrent 89 kilometer om du velger den raskeste kjøreruten som går på motorveien A2. Da kjører du forbi blant annet Sigulda som også er verdt en stopp. Kjøretiden direkte til Cēsis er cirka 1 time og 15 minutter.

Kolkasrags – Det beste stedet å se solnedgangen

Kolkasrags er navnet på den spisse odden nordvest for Riga, der det baltiske hav møter Rigabukten. Hit reiser folk for å bade, sole seg på de nydelige strendene, titte på fugler som hekker i området, gå turer i skogen, og nyte den stille naturen. Rett i nærheten av odden ligger landsbyen Kolka, som du kjører forbi på vei til parkeringsplassen. I Kolka er det flere flotte bygninger, blant annet tre kjente kirker. Byen har også et spennende kultursenter og museum som er verdt en tur innom. Det beste du kan gjøre der er imidlertid å ta et måltid på en av de hyggelige restaurantene. Der serveres det fersk sjømat som landsbyens fiskere skaffer til veie.

 • Fra Riga til Kolkasrags er det cirka 157 kilometer. Hele turen går langs kysten, og vil ta omtrent 2 timer og 15 minutter dersom du kjører uten stopp.
Solnedgangen over Kolka. Hit reiser folk for å bade og sole seg på de nydelige strendene.
I flere hundre år har kunstnere og forfattere reist til Sigulda i å la seg inspirere av den vakre naturen.

Sigulda – Latvias vakre ekstremsportby

Du passerer den vakre byen Sigulda dersom du kjører til Cēsis. Mens begge anses som blant de vakreste i landet, er landskapet som omgir Sigulda en smule mer fascinerende. Hit har kunstnere og forfattere reist i flere hundre år for å la seg inspirere. Byen betegnes som porten til nasjonalparken Gauja, og deles i to av elven med samme navn. Her finner du flere flotte slott og festninger fra ulike epoker. Noen er restaurerte og fungerer som museer, mens andre er gamle ruiner som ligger pent plassert i terrenget. Sigulda er også kjent som et sted for de som liker å utfordre nervene sine. Her kan kjøre bobsleigh, hoppe i strikk fra store høyder, fly i vindtunell, klatre i høye trær og mye mer.

 • Fra sentrum av Riga til den lille landsbyen Sigulda er det cirka 54 kilometer. Det meste av turen går på motorveien A2 (E77), og da med en kjøretid på omtrent 50 minutter.
Palasset Rundāles ble bygget på midten av 1700-tallet.

Rundāles Pils – Baltikums Versailles

Dette palasset assosieres ofte med Versailles utenfor Paris, både på grunn av arkitekturen og de vakre hagene som omgir bygningen. Det ble bygget på midten av 1700-tallet, da det som i dag er Latvia var underlagt Hertugdømmet Kurland og Semgallen. I 1795 ble hertugdømmet en del av Det russiske imperiet, og Katarina II av Russland bestemte da at Rundāles Pils skulle gis i gave til hennes elskers lillebror, greven Valerian Zubov. Han igjen brukte det flotte palasset som sommerbolig, inntil palasset fikk nye eiere etter Zugovs død. Senere har Rundāles Pils fungert som feltsykehus for Napoleons hær, skole, militærboliger og som museum. I dag er dette en av Latvias viktigste severdigheter, i tillegg til at palasset blir brukt i offisielle sammenhenger.

 • Rundāles Pils ligger omtrent 79 kilometer sør for Riga. Den beste veien dit er Europavei 67 (E67). Kjøretiden vil da bli cirka 1 time og 5 minutter.
Du kan få med deg mye i Tallinn selv på en dagstur fra Riga.

Tallinn – Kjøretur innom Estland med leiebil

Hovedstaden i Estland er ikke så langt unna Riga, og du når dit på noen få timer med bil. Siden begge landene ligger innenfor Schengen-området er det vanligvis problemfritt å krysse landegrensene med leiebil, men spør bilutleieselskapet først for å være sikker. Tallinns sentrum er svært godt bevart, der hele gamlebyen fra middelalderen står på UNESCOs liste over verdensarv. Byen er heller ikke så veldig stor, og du kan få med deg mye selv på en dagstur fra Riga. Likevel bør du vurdere å ta en overnatting eller to. Å besøke Tallinn gir en fin kontrast til Lativas hovedstad. Mens Riga kan beskrives som livlig og kosmopolitisk, er Tallin mer sjarmerende og intim.

 • Det er rundt 310 kilometer fra Riga til Tallinn, og det aller meste av turen vil gå på motorvei. Uten stopp vil det ta omtrent 4 timer å kjøre til Estlands hovedstad.
Inne i sentrum av Riga er det sjelden kø, selv i rushtiden.

Parkering og trafikk med leiebil

I Rigas gamleby er det stort sett veldig vanskelig å finne parkeringsplass, og du bør sette fra deg din leiebil utenfor dette området. Flere av parkeringsplassene i gatene som er nære gamlebyen er reservert for folk som bor der, og uten gyldig bostedsbevis i bilvinduet risikerer du å få leiebilen tauet bort. Dette er i så fall merket med skilt. Når du finner ledig parkeringsplass må du betale på automater som står på fortauene. Kvitteringen skal legges godt synlig på dashbordet i bilen. Du finner et knippe parkeringsanlegg i byens sentrum, blant annet drevet av Europark. Det er også mulig å sette fra seg bilen på flere av de største hotellene.

Inne i sentrum av Riga er det stort sett ingen problemer å kjøre med leiebil. Det er sjelden kø, selv i rushtiden. På landeveiene når du skal ut av byen bør du være ekstra oppmerksom. Det er dessverre slik at Latvia ligger ganske langt opp på ulykkesstatistikkene i Europa, mye på grunn av uforsiktige sjåfører. Vær spesielt oppmerksom på motgående kjøretøy i svinger, da det hender folk tar sjanser og kjører forbi også der. Kvaliteten på enkelte veier er heller ikke den beste i utkantstrøk, mens hovedveiene mellom de største byene holder en grei standard.

Riga International Airport er den største flyplassen i de baltiske landene.

Flyplass

Riga International Airport er den største flyplassen i de baltiske landene. Per i dag har den internasjonale forbindelser til nesten 80 destinasjoner, hovedsakelig i Europa. Antallet passasjerer i året er nesten 8 millioner, der de fleste kommer fra England, Russland og de skandinaviske landene. Flyplassen er ikke så stor i omfang, og alt er samlet i to etasjer i samme terminalbygning.

Leiebilselskapenes skranker finner du i sektorene E og C i ankomsthallen. Per i dag er Avis, Budget, Sixt, Hertz, Europcar, Toprent og Greenmotion å finne på Riga International Airport. Leiebilene står rett i nærheten, og du vil ikke trenge transport til eller fra parkeringsplassen.

 • Flyplassen i Riga ligger like utenfor sentrum av byen, med en distanse på kun 11 kilometer. Kjøreturen inn til byen tar omtrent 15 minutter.