Leiebil Maarianhamina

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Maarianhamina

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Maarianhamina fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Maarianhamina gjennom oss.

Maarianhamina guide

Bilutleie Maarianhamina
Leiebil Maarianhamina

Maarianhamina er Ålands hovedstad og ligger sør på øya. Åland er en  selvstyrt, demilitarisert øygruppe som tilhører Finland og ligger mellom Sverige og Finland i Østersjøen. Maarianhamina ligger på den største øya Fasta Åland, og er Ålands eneste by. Maarianhamina har 11 286 (2012) innbyggere. I tillegg til finsk snakker så godt som alle innbyggerne svensk.

Maarianhamina ble grunnlagt i 1861 på den tiden Åland og resten av Finland var en del av Russland. Byen er oppkalt etter hustruen til tsar Aleksander II av Russland, Maria Aleksandrovna.
Maarianhamina er en viktig havneby, og hadde frem til den andre verdenskrig også en stor seilskipsflåte. Den østlige havnen er en av de travleste i Skandinavia. Det er fergeforbindelse med Helsinki og Turku på fastlandet, Stockholm og Kapellskär i Sverige og til Tallinn i Estland.

Siden Åland ligger utenfor EUs tollsone er det gode taxfree-muligheter. Turisttrafikken er betydelig og setter sitt preg på byen som har gode overnattings- og spisemuligheter.

Maarianhamina har flere bygninger tegnet av finske arkitekten Lars Sonck, som flyttet til Åland som barn. Bygninger tegnet av ham inkluderer kirken Maarianhamina (1927), hovedbygningen på Åland Maritime College (1927) og rådhuset s(1939). Andre severdigheter er kunstmuseum, museumsskipet Pommern og Åland maritime museum.

Maarianhamina lufthavn ligger 3 kilometer nord-vest for Maarianhamina sentrum.