Leiebil Klaipėda

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Litauen
  4. chevron_right
  5. Leiebil Klaipėda

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Klaipėda

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Klaipėda fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Klaipėda gjennom oss.

Klaipėda guide

Bilutleie Klaipėda
Leiebil Klaipėda

Klaipėda (tysk: Memel eller Memelburg) er Litauens eneste havneby. Klaipeda ligger ved Østersjøen vest i landet – nærmere bestemt ved munningen av Nemunas-elven. Byen var tidligere tysk. Det bor i underkant av 200.000 mennesker i Klaipeda, og fra havnen er det fergeforbindelse til Sverige, Danmark og Tyskland. I nærheten av byen ligger de to populære badebyene Nida og Palanga.

Klaipeda ble grunnlagt på 1200-tallet av en tyske ridderordenen, og var en sentral handelsby på 1500-tallet. Senere har byen hatt litt ulik tilhørighet (var bl.a.underlagt Sverige en periode på 1600-tallet). Siden 1923 har Klaipedia tilhørt Litauen – bortsett fra i periodene 1939-45 (Tyskland) og 1945-91 (Sovjet).

I Klaipeda finnes det en rekke bindingsverkhus, slik som i Danmark og Tyskland. Det er i det hele tatt tyskpreget arkitektur som dominerer i byens gamle kvartaler, som ellers består av trange, sjarmerende gater og smug. Mye av Klaipedas historiske arkitektur er bevart, noe som gjør den til en turistattraksjon i seg selv.

Blant severdighetene ellers finner vi Det historiske museet (oppført i 1924) som dokumenterer både Klaipedas og Litauens historie. Nevnes må også Litauen Maritime Museum – som inneholder flere enheter – bl.a. et generelt maritimt museum, et akvarium og et delfinarium.

Nærmeste flyplass er Palanga International Airport, som ligger 34 km nord for Klaipeda.