Leiebil Libanon

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Libanon

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Libanon

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Libanon fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Libanon gjennom oss.

Libanon guide

Bilutleie Libanon

Leiebil Libanon

Libanon er et land i Midtøsten som ligger ved Middelhavet og grenser til Syria i nord og øst, og mot Israel i sør. Libanon er ett av femten land som refereres til som «menneskehetens vugge!. Det bor 4 143 101 (2011) innbyggere i landet, og hovedstaden er Beirut. De fleste snakker arabisk, men fransk brukes også mye. Alle vei- og gateskilt har tekst på arabisk og fransk.

Til tross for at Libanon er et relativt lite land, er det store klimavariasjoner fra fruktbart landskap langs Middelhavlet til tørt steppeklima.  Landet er fjellrikt, og de to fjellkjedene Libanon og Anti-Libanon har topper på cirka tre tusen meter som er snødekte om vinteren.

Før den libanesiske borgerkrigen (1975-1990), opplevde landet en periode med relativ ro og velstand, drevet av turisme, landbruk og banktjenester. Det tiltrakk et stort antall turister, slik at hovedstaden Beirut ble referert til som «Paris i Midtøsten.»

I kjølevannet av opprettelsen av staten Israel i 1948 har det oppstått mange konflikter i Midtøsten. I 1975 brøt det ut krig mellom vestlig, Israel-vennlige kristne og radikale muslimske grupperinger i landet. Mellom 1978 og 1998 var det norske FN-styrker i Sør-Libanon som en del av FNs fredsbevarende styrker i Libanon (UNIFIL) og (UNTSO).

Ufreden har påvirket turismen, men den er nå i ferd med å ta seg opp igjen. I 2009 rangerte New York Times Beirut på toppen av de beste reisemål over hele verden på grunn av sitt unike uteliv og gjestfrihet. Libanons mangfoldig befolkning, sammensatt av ulike etniske og religiøse grupper, har ytterligere bidratt til landets festivaler, musikalske stiler og litteratur, samt gode kjøkken.

Viktige destinasjoner som står på UNESCOS verdensarvliste er ruinene i Anjar som ligger i Bekaa Valley.  På verdensarvlisten står også Byblos som er en idyllisk by ved Middelhavet. Med en historie som stammer helt fra 8000, 7000 f.Kr er Babylos regnet for å være verdens eldste sammenhengende bosetning.

Museer som det er verdt å besøkte er Beiruts nasjonalmuseum med utstillinger fra om lag 100.000 objekter, flere fra forhistorisk tid og middelalderen.  Gibran Museum som opprinnelig var et kloster i Bsharri, ble forvandlet til museum til ære for landets verdenskjente kunstner, forfatter, poet og teolog Gibran Khalil Gibran (1883 – 1931)

Beirut-Rafic Hariri International Airport, tidligere Beirut internasjonale Lufthavn, ligger 9 kilometer fra Beirut og er den eneste operative kommersielle flyplassen i landet.

Destinasjoner

Meny