Leiebil Beirut

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Libanon
  4. chevron_right
  5. Leiebil Beirut

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Beirut

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Beirut fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Beirut gjennom oss.

Beirut guide

Bilutleie Beirut
Leiebil Beirut

Beirut er hovedstad i Libanon, og dessuten en av de betydeligste havnebyene i den østlige delen av Middelhavet. Byen har omlag 1,8 mill.innbyggere (2010). Store deler av Beirut ligger på ei halvøy som stikker ut i Middelhavet.

Beirut er en gammel by, som finnes omtalt allerede 1400 år f. Kr. – og i romertiden hadde den stor betydning som handelssentrum. Siden middelalderen har byens historie imidlertid (i perioder) vært svært turbulent. Også i siste del av 1900-tallet har Beirut opplevd urolige tider, bl.a. i 1975-76 (den libanesiske borgerkrigen) og i 1982-85 (konflikt med Israel).
De politiske konfliktene og krigshandlingene har virket negativt inn på økonomien – og også medført en del materielle skader i byen. Etter at krigen sluttet i 1989 arbeidet styresmaktene hardt for å gjøre Beirut til et midtpunkt for kunnskap, kultur, turisme og mote. I 2006 ble byen  bombet av Israel, da de okkuperte deler av Libanon for å krige mot Hizbollah – og som et resultat av dette, finnes det fremdeles et par store flyktningeleirer i byen.

Beirut er en delt by, der Øst-Beirut er dominert av en kristen befolkning, mens Vest-Beirut hovedsakelig er muslimsk. Grensen mellom de to bydelene kalles ”den grønne linje”.

Byen har flere bemerkelsesverdige museer, bl.a. The National Museum of Beirut (som er Libanons viktigste arkeologiske museum) og The Archaeological Museum of The American University of Beirut (det tredje eldste museet i Midt-Østen). Ellers ligger et av Libanons mest populære reisemål ca. 88 km øst for hovedstaden: De imponerende romerske tempelruinene ved byen Baalbek i Bekaadalen.

Ellers har Beirut satset mye på litteratur, og var i 2009 UNESCOs bokhovedstad.

Nærmeste flyplass er Beirut Rafic Hariri International Airport, som ligger 9 km sør for byen.