Leiebil Kypros

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Kypros

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Kypros

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Kypros fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Kypros gjennom oss.

Kypros guide

Bilutleie Kypros
Leiebil Kypros

Kypros er Middelhavets tredje største øy (etter de italienske øyene Sicilia og Sardinia). Den ligger rundt 75 km sør før Tyrkia – og er en todelt stat. De to sørligste tredelene av øya utgjør republikken Kypros, som i utgangspunktet er anerkjent internasjonalt som myndighet over hele øya. Republikken Nord-Kypros, den nordligste tredelen, er kun anerkjent av Tyrkia. Grensen går midt gjennom Nikosia, som er hovedstad for begge republikkene. Det bor rundt 800 000 innbyggere i den sørlige delen av Kypros og 200 000 i den nordlige delen.

Hovedstaden Nicosia har et totalt innbyggertall på om lag 360 000.

Andre viktige byer er Limassol og Larnaca, som begge ligger sør på øya. Her finnes det en rekke flotte badestrender, og disse byene – særlig Larnaca – er populære reisemål for utenlandske turister. Middelhavsklimaet på øya, med varme somre og milde vintre, legger forholdene godt til rette for sol- og badeferie.

De offisielle språkene på Kypros er gresk i sør og tyrkisk i nord, men engelsk blir også forstått av de fleste.

Kypros er dominert av to store fjellkjeder, Troodos og Kyrenia. Den høyeste fjelltoppen, Olympos, rager 1 952 meter over havet. Mellom disse fjellkjedene er det et lavt sletteland.

Den største flyplassen på Kypros er Larnaca International Airport, som ligger noen få kilometer utenfor sentrum av Larnaca. Også landets nest største, Paphos International Airport, har mye trafikk.