Leiebil Zimbabwe

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Zimbabwe

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Zimbabwe fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Zimbabwe gjennom oss.

Zimbabwe guide

Bilutleie Zimbabwe
Leiebil Zimbabwe

Zimbabwe er en republikk som i Sør-Afrika som grenser til Sør-Afrika i sør, Botswana i sørvest, Zambia i nordvest og Mosambik i øst. Hovedstaden er Harare og landet har en befolkning på  12 619 600 (2012) innbyggere. Zimbabwe har tre offisielle språk: Engelsk, shona og Sindebele.

På grunn av uroligheter i landet er Zimbabwe har turismen gått ned. Landets president Robert Mugabe har sittet med makten siden 1980 og endret grunnloven. Mens han tidligere var en feiret frigjøringshelt har Mugabe blitt en av verdens mest tyranniske og korrupte diktatoret som har ødelagt det tidligere forholdsvis velstående Zimbabwe og gjort det til et av verdens fattigste land med verdens laveste forventede levealder. I de siste årene har landet hatt store problemer med inflasjon. Fram til 2007 skal en fjerdedel av innbyggerne ha forlatt landet på grunn av den politiske situasjonen.

Den mest populære turistdestinasjonen er Victoria-fallene som ligger på grensen til Zambia nordvest i landet. Her ligger også Victoria Falls National Park som er en av åtte nasjonalparker i Zimbabwe. Største av dem er Hwange National Park,den ligger et par timers kjøretid fra Victoriafallene og er kjent for sitt fantastiske dyreliv der den ligger ved Zambezifloden. Her kan en støte på flokker med afrikansk elefant, samt sebraer, sjiraffer mm. Også ville rovdyr, som løve og afrikansk villhund, finnes her.

Ruinene i «Stor Zimbabwe» (Great Zimbabwe) står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er ruiner i stein av en eldgammel by som var sentrum for et stort rike, kjent som Munhumutapaimperiet (ca. 1250–1629). Dette imperiet hersket over et område på omtrent samme størrelse som dagens Zimbabwe

The Eastern Highlands er et fjellområder nær grensen til Mosambik. Den høyeste toppen i Zimbabwe, Mount Nyangani på 2593 m ligger her, samt Bvumba fjellene og Nyanga nasjonalpark.

Harare internasjonale flyplass i Harare er den viktigste internasjonale flyplassen i Zimbabwe. Bulawayo Airport i Bulawayo er også en viktig flyplass.

Destinasjoner