Leiebil Zambia

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Zambia

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Zambia

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Zambia fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Zambia gjennom oss.

Zambia guide

Bilutleie Zambia

Leiebil Zambia

Zambia er en innlandsstat som ligger sør i Afrika. Landet grenser til Den demokratiske republikken Kongo i nord, Malawi i øst, Tanzania i nord-øst, Mosambik, Zimbabwe, Botswana og Namibia i sør, og Angola i vest. Landet har en befolkning på 14 309 466 (2012) innbyggere, og hovedstaden er Lusaka.  Zambia er et kristent land, men det finnes flere tradisjonelle religioner. Det offisielle språket er engelsk. Det viktigste lokale språket, spesielt i Lusaka, er Nyanja

I 1964 ble landet uavhengig fra Storbritannia. Zambia het tidligere Nord-Rhodesia, det var oppkalt etter den britiske imperialisten Cecil John Rhodes (1853-1902) som opparbeidet en formue på bekostning av det sørlige Afrikas naturressurser. Landet har store problemer med HIV/aids-epidemien, og rundt 70 % av zambiere lever under den nasjonale fattigdomsgrensen. Landbruk er viktig for økonomien, men landet har viktige mineralforekomster som nikkel, tinn, kobber og uran og det tiltrekker internasjonale gruveselskaper. Spesielt har kobber vært viktig for økonomien.

Victoriafallene som ligger sørvest i landet er en av Zambias fremste turistattraksjon. Det høyeste fallet er 108 meter høyt, og et av de mest populære stedene er «djevelens basseng». De fleste som besøker Victoriafallene ankommer via flyplassen i Livingstone som ligger like ved grensen til Zimbabwe. Her ligger blant annet Livingstone museum som på en engasjerende måte formidler landets historie. Innsjøen Kariba, som er 200 km lang og 50 km bred og ligger to timer utenfor Lusaka, er et viktig rekreasjonsområde ideelt for utflukter.

Zambia deler på Tanganyikasjøen sammen med tre andre land i nord. Dette er en av de eldste, dypeste og lengste innsjøer i verden med mange fargerike, tropiske fisk.

Zambia har mange nasjonalparker, en av dem er South Luangwa National Park nordøst i Zambia. Den byr på Afrikas mest intakte elvesystem, og er kjent for sitt rike fugle- og dyreliv. Her finnes blant annet flodhester og savanneelefanter. I nasjonalparkene er det stort sett gode muligheter for overnatting.

Kenneth Kaunda International Airport ligger omkring 25 km nordvest for Lusaka. Livingstone eller Harry Mwanga Nkumbula International Airport, er den som ligger nærmest Victoriafallene.

Destinasjoner

Meny