Leiebil Plzeň

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Tsjekkia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Plzeň

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Plzeň

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Plzeň fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Plzeň gjennom oss.

Plzeň guide

Bilutleie Plzeň
Leiebil Plzeň

Plzeň, eller Pilsen, er en by i Plzeň-regionen vest i Tsjekkia. Byen har en befolkning på 172 932 (2010) innbyggere. Den ligger der de fire elvene Radbuza, Mže, Úhlava, og Úslava møtes,  ca. 90 km vest for Praha.
Byen er et akademisk, kulturelt og økonomisk senter vest i Tsjekkia, og har blant annet et viktig universitet. Byen har en 20 km underjordisk tunell som er blant de lengste i Sentral-Europa. En del av dette nettverket er åpent for publikum for turer på under 1 km og opp til en dybde på 12 meter.

Byen er kjent verden over for sine bryggerier som produserer pilsnerøl. Bryggeriet ble grunnlagt i 1839, og ansatte den bayerske bryggeren Josef Groll som produserte det første moderne pilsnerølet i oktober 1842. Det klare, gylne ølet ble betraktet som en sensasjon. En populær turistattraksjon er en guidet visitt til pilsenbryggeriet Plzeňský Prazdroj.

Byen ble først kjent som et slott i 976. Plzeň ble tidlig en viktig handelsplass, og fikk byrettigheter 1292. De mest fremtredende severdighetene i Plzen er den gotiske St. Bartholomeus katedral, som ble grunnlagt på slutten av 1200-tallet. Tårnet på over 100 m er det det høyeste i Den tsjekkiske republikk. Rådhuset fra renessansen og Europas nest største synagogen er andre attraksjoner.

Den nærmeste store flyplass er Karlovy Vary Airport som ligger 72 km fra sentrum. Praha Václav Havel Lufthavn ligger 89 km fra Plzeň.