Leiebil Karlovy Vary

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Karlovy Vary

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Karlovy Vary fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Karlovy Vary gjennom oss.

Karlovy Vary guide

Bilutleie Karlovy Vary
Leiebil Karlovy Vary

Karlovy Vary (tysk: Karlsbad) er en by som ligger i vestre Böhmen i Tsjekkia, 120 km vest for Praha. Den har 53 708 innbyggere (2008). Den er historisk kjent for sine varme kilder og er en av verdens mest kjente spa-byer. Karlovy Vary er Tsjekkias nest mest besøkte turistby etter Praha.
Spa-virksomheten begynte allerede for 650 år siden, men den ble et populært turistmål på 1800-tallet da også internasjonale kjendiser kom på besøk for spa-behandling.

Karlovy Vary har en rekke varme kilder. Den mest berømte er Sprudel som kaster 72 °C vann støtvis 11 m opp i luften. Karlovy Vary søkes særlig av folk med fordøyelses- og stoffskiftesykdommer. Den anbefales også av de med mer alvorlige sykdommer som kreft. Byen har tallrike kur- og badehus og hoteller som tilbyr førsteklasses tjenester knyttet til tradisjonelle spa-behandlinger.

Byen er også kjent for Karlovy Vary International Film Festival og den populære tsjekkiske likøren Karlovarská Becherovka. Den kjente glass produsenten Moser Glass ligger i Karlovy Vary. Byen har også gitt navn til den berømte delikatessen Karlsbad-plommen kandisert i varm sirup. Karlovy Vary har blitt brukt som lokasjon for en rekke filmer.

Den internasjonale Karlovy Vary flyplass ligger i landsbyen Olšová Vrata 6 km sørøst for sentrum. Distansen til Praha Václav Havel lufthavn er omtrent 130 km.