Leiebil Gzira

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Malta
  4. chevron_right
  5. Leiebil Gzira

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Gzira

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Gzira fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Gzira gjennom oss.

Gzira guide

Bilutleie Gzira
Leiebil Gzira

Gzira (eller il-Gzira) er en liten by som ligger på nordøst-kysten av øya Malta – ca. 6 km nord for hovedstaden Valletta. Byen er særlig berømt for sin fasjonable yacht-marina. Gzira har
omlag 8.400 innbyggere (2011). Ordet Gzira betyr «øy» på maltesisk , og byen er oppkalt etter Manoel Island som ligger rett utenfor byen – i bukta mellom Gzira og Valletta.

Gzira er ingen gammel by. Utbyggingen starte først på 1800-tallet, og da i første rekke som en by for arbeidere. I dag er det turismen som dominerer i byen.

Blant severdighetene i Gzira finnes den vakre strandpromenaden. Derfra kan man se over til de gamle bymurene i Valletta, som er opplyst om natten. Ved strandpromenaden er det også vakre parkområder, og her – og ved yacht-marinaen – finner vi også byens shopping-strøk.

Ellers må den vakre kirken i byen nevnes – kjent blant lokalbefolkningen som ”tal-Gebla”, og – ikke minst – to spennende museer: National Museum of Archaeology og det historiske museet ”Great Seige of Malta and the Knights of St. John”.

En tur over til Manoel Island er dessuten å anbefale. Der kan man bl.a. besøke Fort Manoel, oppført på 1700-tallet av ”The Knights of Malta”.

Nærmeste flyplass er Malta International Airport, som ligger ca. 11 km sør for Gzira.