Leiebil Valletta

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Malta
  4. chevron_right
  5. Leiebil Valletta

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Valletta

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Valletta fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Valletta gjennom oss.

Valletta guide

Bilutleie Valletta

Leiebil Valletta

Valletta (La Valetta) er Maltas hovedstad, og den ligger på nordøstkysten av hovedøya, på en odde mellom de to buktene Grand Harbour og Marsamxett Harbour. Byens størrelse er beskjeden. Kun rundt 6.300 mennesker er bosatt der (2006).

Næringslivet i byen domineres av handel og turisme, og fra havnen går det ferje til Sicilia i Italia. Byens universitet ble grunnlagt i 1769.

Valletta ble grunnlagt 28. mars 1556 til minne om seieren over tyrkerne 9 år tidligere. Grunnleggeren var Jean de Vallette (1494-1568), som var stormester i Johannitterordenen. Valletta var lenge hovedsete for Johannitterordenen, noe som preger en del av den gamle bebyggelsen. Det gjelder bl.a. ”Stormesterpalasset”, hvor ordenens stormestre er gravlagt. Det har i dag også funksjon som Maltas regjeringsbygning.

Til tross for at Valletta ble sterkt skadet under 2. verdenskrig, kjennetegnes fortsatt byen av trange, bratte gater og arkitektur fra barokk-epoken. Også andre stilepoker – bl.a. nyklassisismen – er representert. Valetta er i sin helhet oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Blant enkelt-attraksjonene er Det nasjonale arkeologiske museet et populært besøksmål. Dette holder til i en bygning fra 1500-tallet, som ligger ved byens hovedgate, Triq ir-Republika. Her er så å si hele Maltas historie samlet. En annen betydelig severdighet er den imponerende St. John’s Cathedral, som ble bygget i 1570-årene for ridderne av Johannitter-ordenen. Særlig interiøret er storslagent. Det er også et eget museum i katedralen, hvor man bl.a. kan se kunstverk av Caravaggio – og i katedralens krypt ligger byens grunnlegger, Jean de la Vallette, begravet.

Ved innseilingen til byen, på den lille halvøya Sciberras, ligger den berømte festningen St. Elmo fra 1500-tallet.

Maltas eneste flyplass, Malta International Airport, ligger 5 km sørvest for Valletta sentrum.

Meny