Leiebil Edinburgh

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Skottland
 4. chevron_right
 5. Leiebil Edinburgh

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie i Edinburgh

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Edinburgh fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Edinburgh gjennom oss.

Edinburgh guide

Bilutleie Edinburgh

Leiebil Edinburgh

Edinburgh er hovedstaden i Skottland, og ligger på østkysten ved fjorden Firth of Forth. Byen har 486.000 innbyggere (2010), og er Skottlands kulturelle, administrative og finansielle sentrum.

Edinburgh står oppført på UNESCOs verdensarvliste i sin helhet. Byen har stor turisttrafikk, med hele 13 millioner besøkende årlig.

Edinburgh University ble grunnlagt i 1583, og er verdenskjent for sitt medisinske fakultet.

Attraksjoner

Gamlebyen (Old Town) har trange gater og en rekke bygninger fra 1500-tallet. Her ligger også universitetet, rådhuset, St. Giles-katedralen fra 1400-tallet samt Parlamentsbygningen fra 1640. Nybyen (New Town) har brede gater og store plasser/torg, og her finner man bl.a. National Portrait Gallery, St. Marys-katedralen fra 1879 samt byens banker.

Edinburgh Castle er byens største turistattraksjon. Festningens eldste deler er fra 1000-tallet, og ligger på høyden Castle Rock (133 m.). Festningen er åpen for publikum, og her finnes en rekke museer – bl.a. Skottlands Kronregalier («The ancient Honours of Scotland»).

Byens museer og gallerier inkluderer National Museum of Scotland, Scottish National Gallery, City Art Centre og Museum of Childhood.

Edinburgh har ellers zoologisk- og botanisk hage, gode shoppingmuligheter samt et stort antall puber og utesteder. Byen arrangerer en årlig populær sommerfestival – «Edinburghfestivalen» – med fokus på kunst, drama og musikk.

Fra Calton Hill med nydelig utsikt over Edinburgh.

Utforsk Edinburgh med leiebil

Skottland er et av de beste landene i Europa å oppleve med leiebil. Det er trygt og enkelt å kjøre her, og landet byr på mange spennende muligheter. Fra Edinburgh har du mye å velge mellom, uten at turene trenger ta lang tid. Likevel kan vi anbefale på det varmeste anbefales litt lengre kjøreturer, for eksempel det skotske høylandet. Her er et knippe forslag.

Rosslyn Chapel – deler av Da Vinci-koden utspiller seg her.

Rosslyn Chapel – Historisk kapell nært Edinburgh

Ikke så langt unna Edinburgh, i sørlig retning, finner du Rosslyn Chapel. Dette kirkebygget har en sentral plass i skottenes historie, og er dedikert hellige Matteus. Kapellet ble bygget på 1400-tallet. Det har for det meste unnsluppet skader fra ulike kriger, og fremstår i dag omtrent som det gjorde opprinnelig. Du kan ha lest om kapellet, eller sett det på film, da deler av Da Vinci-koden utspiller seg her.

 • Fra sentrum av Edinburgh og til landsbyen Roslin, hvor Rosslyn Chapel ligger like ved, er det 11,5 kilometer. Turen vil ta deg cirka 20 minutter med leiebil.

 

Loch Lomond sett fra et av fjellene i Trossachs.

Loch Lomond og Trossachs National Park

Loch Lomond er den største innsjøen på de britiske øyene. Den ligger i nasjonalparken Trossachs, som kjennetegnes av flotte fjell, store skogsområder, mange innsjøer, og en rekke nydelige landsbyer. Mange reiser hit for å gå tur i fjellene og skogene, eller bare for å oppleve den autentiske skotske landsbygda. Det er flere slott i området som kan besøkes, du kan fiske på innsjøen, du kan hoppe på båtturer, og du finner flere aktivitetsparker som passer for folk i alle aldre.

 • Fra Edinburgh til landsbyen Balloch, som ligger i den sørlige og nærmeste enden av Loch Lomond, er det rundt 105 kilometer. Da kjører du rundt 70 kilometer på motorvei via Glasgow, og resten på landevei. Dette vil ta omtrent 1 time og 30 minutter.

Besøk et Whisky-destilleri nært Edinburgh

Man bør innom et destilleri når man besøker Skottland. Whisky er tross alt så skotsk som det kan bli. Å velge er imidlertid ikke like lett. Noen foretrekker å besøke destillerier som produserer Whisky de liker eller kjenner fra før, mens andre velger korteste og enkleste alternativ. Her er tre gode destillerier som du når med bil fra Edinburgh.

 • Glenturret Distillery – Her produseres single malt whisky, og den mest kjente merkevaren til destilleriet er The Famous Grouse. Glenturret ligger cirka 86 kilometer fra Edinburgh, nært landsbyen Crieff. Du vil bruke omtrent 1 time og 15 minutter på kjøreturen.
 • Glenkinchie Distillery – Dette er kanskje det enkleste alternativet dersom du ikke vil kjøre så langt. Glenkinchie ligger utenfor landsbyen Pencaitland, kun 25 kilometer øst for Edinburgh, med en kjøretid på cirka 30 minutter.
 • The Borders Distillery – Destilleriet ligger en praktfull bygning, midt i sentrum i den lille grensebyen Hawick. Her gis det meget gode omvisninger, og Hawick er i seg selv verdt et besøk. Du kjører 80 kilometer sørover fra Edinburgh, og turen tar cirka 1 time og 20 minutter.

Hos Glenturret Distillery produserer de single malt whisky. Den mest kjente merkevaren herfra er The Famous Grouse.

I North Berwick finner du kilometervis med innbydende strender.

North Berwick – Nydelig by på kysten

North Berwick er en av Skottlands mest billedskjønne småbyer. Den ligger på kysten vest for Edinburgh, omtrent der fjorden begynner. Her rusler du blant pene små hus som ligger dandert rundt sandstrendene, eller du sitter på en av de mange hyggelige og familiedrevne kaféene og restaurantene. I North Berwick oppleves det meste som vakkert og fredfullt. I nærheten finner du også blant annet Tantallon Castle, mange gode golfbaner, og kilometervis med innbydende strender å slå seg ned på. Gå også innom sjøfugl-senteret som ligger i utkanten av sentrum.

 • Det er ikke mer enn 40 kilometer fra Edinburgh til North Berwick. Med bil bruker du cirka 40 minutter på kjøreturen.

Den berømte innsjøen hvor sjøuhyret Nessie visstnok bor.

Loch Ness og det skotske høylandet

Mystiske Loch Ness, der sjøuhyret Nessie angivelig bor, er en av de mest populære utfluktene i Skottland. Den lange og smale innsjøen ligger i det skotske høylandet. Dette området er svært vakkert, med mange hyggelige landsbyer spredt rundt omkring. Det er også en del annet som er verdt å få med seg på kjøreturen, for eksempel Urquhart Castle, landsbyen Drumnadrochit og byen Fort Augustus. Å oppleve høylandet og innsjøen er noe du bør vurdere å bruke litt tid på, gjerne med en overnatting eller to.

 • Fra Edinburgh til Loch Ness er det cirka 270 kilometer dersom du kjører den korteste ruta via Perth. Uten stopp vill kjøreturen ta omtrent 3 timer og 25 minutter. Merk deg at kun en liten del av strekningen går på motorvei.

Det er ikke vanskelig å finne parkeringsplass i Edinburgh.

Parkering og trafikk med leiebil

Generelt er det lite problemer med å finne seg parkeringsplass i Edinburgh, men ikke alltid i gatene. Byen er relativt liten og oversiktlig, med god merking. Sentrum er inndelt i soner, og du du betaler ulikt i forhold til sonen du står i. Det er også ulike tider med gratis parkering i de forskjellige sonene. Dette finner du ut av ved å se på skiltene.

Hvis du vil slippe stresset med å finne gateparkering, er et av de mange parkeringshusene bedre alternativer. I utkanten av sentrum finner du også flere såkalte park-and-ride. Her er det billig eller gratis å parkere bilen, og du har gode forbindelser inn til sentrum med buss.

Å kjøre i Skottland er  generelt sett enkelt og greit. Veiene er gode, skiltingen er bra, og trafikkbildet slik du er vant med hjemmefra. Den største utfordringen er å huske at du må kjøre på venstre side av veien.

Flyplass

Edinburgh Airport (på skotsk-gallisk heter den Port-adhair Dhùn Èideann) er den største flyplassen i Skottland, med omtrent 14 millioner passasjerer årlig. Her spiller det ingen rolle hvor flyet ditt kommer fra, fordi alle ender opp i flyplassens eneste terminal.

Alle bilutleieselskapene er samlet på et eget senter. Per i dag er det 9 aktører som tilbyr leiebil der, blant annet Alamo, Avis, Sixt, Eropcar og Hertz, og bilene deres er parkerte rett i nærheten.

 • Avstanden fra flyplassen til sentrum i Edinburgh er 11,5 kilometer. Kjøreturen vil ta cirka 15 til 20 minutter, avhengig av trafikken på veien.

Edinburgh Airport er Skottlands største flyplass.

Meny