Leiebil Glasgow

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Skottland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Glasgow

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Glasgow

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Glasgow fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Glasgow gjennom oss.

Glasgow guide

Bilutleie Glasgow
Leiebil Glasgow

Glasgow ligger sør i sentrale Skottland på begge sider av elven Clyde, og er landets mest folkerike by. Selve byen har 593.000 innbyggere (2010), mens storbyområdet har et folketall på 1,4 millioner. Glasgow er med dette Storbritannias 3. største by.

Glasgow er administrativt sentrum i Lanarkshire, og  Skottlands viktigste industri- og handelssentrum. Byen har store havneanlegg med skipsverft samt økende serviceindustri – med bank, forsikring og turisme. Glasgow er også et viktig utdannings- og kultursentrum, og byens universitet ble grunnlagt i 1451.

Glasgow har en rekke historiske bygninger – de fleste fra 1800-tallet – men St. Mungo-katedralen er fra 1200-tallet og en stor turistattraksjon.

Buchanan Street i bysentrum er en av hovedgatene i Glasgow, og den viktigste handlegaten. Gaten er populær blant gateartister, og her finner man utallige populær butikker, kjøpesentre og varehus.

Andre turistattraksjoner i Glasgow er bl.a. CCA – Senter for Samtidskunst, Hunterian Museum and Art Gallery – med kunstutstilling og skulpturhage samt Glasgow Art Gallery and Museum – med en av Europas fineste kunstsamlinger (fra perioden 1400-tallet til 1900-tallet).

Byen har ellers en rekke parker og rekreasjonsområder –  deriblant Queens Park med fotballstadionet Hamden Park,  Kelvingrove Park samt en botanisk hage.

Glasgow International Airport ligger 11 km vest for sentrum, og er landets nest travleste.

Byen har også en annen flyplass – Glasgow Prestwick Airport – der flytrafikken består først og fremst av lavprisselskaper. Denne flyplassen ligger 36 km sørvest for Glasgow sentrum.