Leiebil Dundee

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Skottland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Dundee

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Dundee

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Dundee fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Dundee gjennom oss.

Dundee guide

Bilutleie Dundee
Leiebil Dundee

Dundee er Skottlands 4. største by, og har 142.000 innbyggere (2010). Byen ligger på østkysten ved  fjorden «Firth of Tay», som er en del av Nordsjøen.

Byens høyeste punkt er «Dundee Law» – en tidligere vulkan – som ligger 174 m.o.h.

Dundee fikk bystatus i 1889, og har vært kjent som «City of Discovery» – på grunn av flere vitenskapelige aktiviteter som har funnet sted her. Skipet RRS Discovery – som ble brukt til polarekspedisjon i perioden 1901 – 1904 ble bygget her.

Dundee er en viktig havne- og industriby samt et regionalt senter for arbeid, utdanning og handel. Byen har universitet som ble grunnlagt i 1881.

Noen av byens mest populære turistattraksjoner er bl.a. St. Mary’s-tårnet – opprinnelig fra 1500-tallet, Rådhuset fra 1734, kunstgalleriet «Eduardo Alessandro Studios» samt «McManus Galleries» – som ligger i en bygning fra 1800-tallet –  og har flott samling av kunsthåndverk og byhistoriske gjenstander. Stedet har også en arkeologisk avdeling samt en naturhistorisk avdeling.

Dundee har i tillegg en flott botanisk hage samt byparken «Campedown Park»  – der man også kan besøke en mini-zoo.

Mills Observatory er også verdt et besøk. Observatoriet ligger på en høyde over byen og er åpent for publikum. En turistattraksjon for hele familien er dessuten det populærvitenskapelige sanse-museet «Sensation Dundee» – med spennende, interaktive utstillinger.

Byens flyplass – Dundee Airport – ligger 4 km vest for sentrum. Nærmeste større internasjonale flyplass er Edinburgh Airport, som ligger 88 km sørvest for Dundee.