Leiebil Vilnius

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Litauen
  4. chevron_right
  5. Leiebil Vilnius

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Vilnius

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Vilnius fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Vilnius gjennom oss.

Vilnius guide

Bilutleie Vilnius
Leiebil Vilnius

Vilnius er hovedstaden i Litauen, og ligger sørøst i landet,  på begge sider av elven Neris. Byen, som har 560.000 innbyggere (2010), er ellers både et viktig samferdsels-knutepunkt og et sentralt industrisentrum. Her ligger også flere av landets viktigste utdanningsinstitusjoner – bl.a. et universitet som ble grunnlagt allerede i 1579.

Vilnius’ historie går tilbake til 900-tallet, og i 1323  ble byen Litauens hovedstad. Senere har byen skiftet ”eiere” mange ganger. Den har vært polsk, russisk, tysk og sovjetisk – inntil den etter jernteppets fall i 1991 på ny ble litauisk hovedstad.

Vilnius har mye vakker arkitektur å vise fram – i ulike stilarter. Byens historiske sentrum – som består av hele 1500 verneverdige bygninger –  står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og i 2009 var Vilnius dessuten ”Europeisk kulturhovedstad”. Like utenfor byen strekker en liten del av Struves meridianbue seg, som også er på UNESCOs verdensarvliste.

Blant de historiske attraksjonene finner vi bl.a. ruinene av Gedimins borg, som ligger på Slottsberget midt i byen. Porttårnet Ostra Brama er en rest av Vilnius’ gamle befestninger. Ellers må den nyklassisistiske St. Stanislav-katedralen (1777–1801) og de sengotiske kirkene St. Anna og St. Bernadin nevnes. Andre severdigheter er Gediminas slott og domkirkeplassen, som symboliserer hovedstaden.

Av nyere attraksjoner må den hittil eneste kjente skulptur av rockelegenden Frank Zappa nevnes. Den er laget av den litauiske billedhuggeren Konstantinas Bogdanas, og ble avduket i sentrum av Vilnius i 1995.

Det finnes ellers en rekke teatre og andre kulturinstitusjoner i Vilnius, bl.a. Den litauiske opera og ballet, Det Akademiske teater, Det statlige ungdomsteater, Det russiske teater, Det Litauiske folketeater og Keistuoliu teater. Operaen i Vilnius kan føre sin historie helt tilbake til 1636. Vilinius kan også by på mange spennende museer. Blant disse er Det litauiske nationalmuseum (grunnlagt i 1855) og det nyåpnede Guggenheim-Eremitage-museet, der man vil kunne oppleve mange unike kunstverk.

Dagens Vilnius er også en moderne storby, kjent for sin gjestfrihet og med et vell av restauranter og utesteder. Litt utenfor sentrum ligger et av de største kjøpesentrene i Nord-Europa.

Nærmeste flyplass er Vilnius International Airport, som ligger 7 km sør for byen.