Leiebil Sydney

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Australia
 4. chevron_right
 5. Leiebil Sydney

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie i Sydney

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Sydney fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Sydney gjennom oss.

Sydney guide

Bilutleie Sydney

Leiebil Sydney

Havnebyen Sydney ligger på Australias sørøst-kyst ved Stillehavet, og er hovedstad i delstaten New South Wales. Sydney er landets største by med omlag 4,5 millioner innbyggere i metropolområdet (2010) –  til tross for at Canberra er landets hovedstad.
I tillegg til å være Australias mest populære turistdestinasjon, er Sydney også landets viktigste industrielle, finansielle, kulturelle og kommersielle sentrum.

Attraksjoner

Sydney ble grunnlagt i 1788, og er Australias eldste by. Bybildet domineres av skyskrapere, og en stor turistattraksjon er det 305 meter høye utsiktstårnet «Sydney Tower«. Et annet landemerke i Sydney er det verdensberømte operahuset fra 1959 – som i 2007 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. Også buebroen Sydney Harbour Bridge fra 1932 er velkjent verden over.

Sydney er internasjonal metropol med en avslappet atmosfære, og kan tilby turister et vell av severdigheter og attraksjoner. Her finnes flotte badestrender, rekreasjonsområder, museer, kunstgallerier, et variert uteliv samt gode shoppingmuligheter. Byen har også en fornøyelsespark, en dyrepark og et akvarium.

Sydney Harbour Bridge fra 1932 til venstre i bildet.

Utforsk Sydney med leiebil

Om du reiser til Sydney på ferie har du kommet til rett sted for utflukter med leiebil. Selv om distansene kan være lange i Australia, har du mye spennende å oppleve i New South Wales uten å måtte kjøre for langt. Foruten flotte strender og badebyerm kan du blant annet besøke noen av landets beste vingårder, du kan få unike naturopplevelser, og du kan til og med stå på ski. Her er noen av de mest populære kjøreturene fra Sydney.

Både soloppgangen og solnedgangen ved Three Sisters er verd å få med seg.

Blue Mountains – Se De tre søstrene i Katoomba

The Blue Mountains er et fjellområde like vest for Sydney. Der finner du flere av de mest spektakulære severdighetene i delstaten New South Wales. Området er enormt stort, og de fleste som reiser dit blir nødt til å prioritere hva de vil se. Et sikkert stikk er å sette kursen til Katoomba, en liten by hvor fjellområdets administrasjon ligger. Da er du også rett i nærheten av den kanskje viktigste attraksjonen i fjellområdet, nemlig Three Sisters. Dette er tre søyler, hver på i overkant av 900 meter, som kan oppleves fra flere utkikkspunkt hugget inn i fjellveggene. ”Søstrene” er spesielt vakre i soloppgangen og solnedgangen, og de flombelyses etter mørkets frembrudd. Du kan spasere langs en sikker rute, der deler av stien er hugget inn i fjellet, med rasteplasser og utsiktspunkt underveis.  Etter endt rundtur kan du ta gondolbane tilbake til utgangspunktet, eller taubanen som har en stigning på hele 52 grader på det bratteste.

 • Fra Sydney til Katoomba ved foten av Mount Solitary er distansen 102 kilometer, og nesten hele turen går på motorvei. Kjøretiden er normalt 1 time og 20 minutter.

Port Stephens – Stille badeby i vakre omgivelser

Port Stephens er en billedskjønn liten by omgitt av fantastisk natur. Området rundt byen har over 20 vakre sandstrender å by på, flere nasjonalparker, og et rikt dyreliv. Hit drar folk for å slappe av, spise god sjømat, bade og sole seg, surfe, vandre i naturen, og for å se blant annet hvaler og delfiner. En av de mest unike opplevelsene du kan finne her er en tur over en av sanddynene i området. De kan du oppleve til fots eller på ryggen til en kamel. Det leies også ut snowboard og akebrett til de som vil kjøre eller ake ned de bratteste sanddynene. Ta også turen innom Gan Gan Lookout om du er der. Dette er et utsiktspunkt som er 160 meter høyt, og gir deg et vakkert panorama over byen og havet utenfor.

 • Fra Sydney til Port Stephens er det cirka 205 kilometer, og det meste av kjøreruten går på motorvei. Kjøretiden uten stopp er omtrent 2 timer og 30 minutter.

Det finnes over 20 strender i området. Her kan du oppleve en tur på kamelryggen og videre til sanddynene.

Er du i Australia i sommerhalvåret har du mulighet til å teste ut alpinanleggene i Snowy Mountains.

Snowy Mountains – Stå på ski i Australia

Mount Kosciuszko er det høyeste fjellet i Australia (2228 meter over havet), og tilhører fjellkjeden Snowy Mountains. Der finner du landets beste alpinanlegg. Siden Australia ligger på den sørlige halvkulen, er det vinter her når de som bor på den nordlige halvkule har sommer. Er du med andre ord på sommerferie i Australia, har du sjansen til å nyte litt av vinteren på samme tid. De tre beste og mest kjente skidestinasjonene er alle samlet rundt Mount Kosciuszko.

 • Charlotte Pass – Det høyest liggende skianlegget.
 • Thredbo – De lengste bakkene.
 • Perisher – Den største skidestinasjonen.

Normalt åpner anleggene rundt den 20 juni, og alpinsesongen varer frem til omtrent begynnelsen av oktober.

 • Fra Sydney til de tre kjente skidestinasjonene er det mellom 492 og 500 kilometer. Kjøretiden uten stopp vil bli cirka 5 timer og 30 minutter.

Av de over 400 grottene er det åtte som er åpne for besøkende.

Jenolan Caves – Verdens eldste grottesystem

Dette grottesystemet ligger i nærheten av fjellområdet Blue Mountains, et stykke videre fra Katoomba når du kjører fra Sydney. I alt er det 8 ulike grotter som er tilgjengelig for besøkende, av et totalt antall på over 400. Hver eneste av de 8 byr på helt unike opplevelser. Det antas at grottene er de eldste i verden, og de skal ha oppstått for omtrent 340 millioner år siden. De fleste velger å ta guidede turer ned i grottene, selv om noen av de kan oppleves på egenhånd. Det arrangeres også ganske morsomme omvisninger i grottene, for eksempel nattvandringer og spøkelsesvandringer, med show og servering underveis. Om du vil overnatte ved Jenolan Caves finner du flere gode hytte- og hotellalternativer der, i tillegg til et par utmerkede spisesteder.

 • Fra sentrum i Sydney til Jenolan Caves er det 175 kilometer om du kjører den raskeste ruten på motorveiene M4 og A32. Den siste strekningen vil gå på landevei. Totalt er kjøretiden uten stopp omtrent 2 timer og 30 minutter.

The Hunter Valley – For mat- og vinelskere

Hunter Valley er et av Australias beste vinområder, med vingårder som ligger spredt i dalføret som dannes av Hunter-elven. Jordsmonnet er rikt, og Hunter-elvens mange sideelver sørger for at det meste som dyrkes her smaker fortreffelig. Dalen har etter hvert blitt en magnet på tilreisende som vil spise og drikke fra øverste hylle. I dalen finner du mange gode hotell i luksusklassen, men også mer familievennlige og hyggelige gårder med overnattingstilbud. Flere av restaurantene er blant de beste i landet. Det er ikke bare vinene som lokker. I Hunter Valley er gode oster og sjokolader også blant de lokale spesialitetene. I tillegg til å gi ganen og magen en fortreffelig opplevelse, finnes det mange andre ting å ta seg til i dalen. Du finner golfbaner her, aktiviteter for familier, du kan se dalen fra luftballong, og det arrangeres ofte festivaler i Hunter Valley.

 • Fra Sydney til Pokolbin, en av Hunter Valley sine mest sjarmerende områder, og hvor du også finner flere av de beste vingårdene, er det cirka 165 kilometer. Kjøreturen uten stopp vil ta omtrent 2 timer.

Vindistriktet Hunter Valley tilbyr utsøkte viner.

Sentrum av Sydney er delt inn i tre soner for gateparkering.

Parkering i Sydney

Sentrum av Sydney er inndelt i tre soner når det gjelder prisen for gateparkering. Den dyreste sonen er nede ved havnen, og så blir det billigere desto lenger bort derfra du kjører. Utenfor disse tre sonene er det som regel gratis å sette fra seg bilen på oppmerkede plasser. Prisen varierer for øvrig i forhold til tidspunktet, og det er dyrest når sentrum er på sitt travleste. Du betaler på automater som står på fortauene, og må legge kvitteringen godt synlig i frontvinduet på bilen.

Merk deg at i flere av gatene i de viktigste shoppingstrøkene i Sydney er det gratis å parkere i inntil 15 minutter. Du må uansett legge kvittering i vinduet, men trenger altså ikke betale noe dersom du velger knappen merket ”1/4 P Free With Ticket”.

I sentrum er det også en rekke parkeringshus, hvorav to av de er drevet av byens administrasjon. Disse to er normalt de rimeligste, og du finner de i henholdsvis Goulburn Street og Elizabeth Bay Road. De privatdrevne parkeringsanleggene finner du mer eller mindre overalt i sentrum, og adressene vil vises i leiebilens navigasjonssystem.

Det anbefales å ha navigasjonssystem i leiebilen, så du kan fokusere på trafikken.

Trafikk i og utenfor Sydney

Den største utfordringen for de fleste turister som skal kjøre leiebil i Sydney og Australia er at der kjører man på venstresiden av veien, slik de gjør blant annet i Storbritannia. Inne i storbyer som Sydney er det også tett trafikk, spesielt i rushtiden. Kombinasjonen av det uvante med venstresidekjøring og hektisk trafikk, gjør at det anbefales å ha navigasjon i leiebilen. Den hjelper på å minne deg om kjøreretningen, og du slipper å bruke oppmerksomheten din på kartlesing.

Utenfor Sydney og de andre storbyene har de viktigste strekningene relativt gode motorveier. De største utfordringene på landeveiene er distansene, og potensielle dyr i veien. I Australia er det ikke uvanlig at en kjøretur til en severdighet tar en halv dag eller mer, og som sjåfør blir man naturligvis trett underveis. Ta pauser, og sørg for å være utvilt. Vær ekstra oppmerksom i områder med mye gårdsbruk, og områder der ville dyr kan komme ut i veien, spesielt etter mørkets frembrudd.

Flyplassen i Sydney betjener rundt 43 millioner passasjerer i året.

Flyplass

Sydney Airport kalles også Kingsford Smith Airport, og lokalt brukes i tillegg Mascot Airport. Flyplassen er den desidert største i Australia, med omtrent 43 millioner passasjerer i året. Det er 3 terminaler på Sydney Airport, hvorav terminalene 2 og 3 håndterer all regional- og innenlandstrafikk. Alle internasjonale ruter benytter seg av terminal 1. Merk deg at det er ikke mulig å gå til fots fra terminal 2 og 3 til den internasjonale terminalen. Her må du ta enten buss, tog eller taxi. Bussene går fra utsiden av terminalbygningene kontinuerlig, og du trenger ikke sette deg inn i tidtabellen.

I terminal 1 (internasjonale flyvninger) finner du alle som tilbyr bilutleie samlet på et eget område i ankomsthallen. Per i dag har Avis, Hertz, Enterprise, Thrifty, Budget og Europcar kontorer og leiebiler på Sydney Airport. Bilene står i parkeringsanlegget merket P7, like bortenfor utgangen til terminalbygningen. Dersom du skal hente eller levere leiebil på terminal 2 og 3 (innenlands flyvninger) må du følge skiltene til hvert enkelt selskap i ankomsthallen.

 • Det er kun 8 kilometer fra Sydney Airport til sentrum av byen om du kjører den korteste veien via Elizabeth Street og O’Riordan Street. Kjøretiden er da omtrent 20 minutter.
 • Den mest brukte ruten er imidlertid via motorveien M1. Strekningen er da 12 kilometer, og kjøretiden rundt 15 minutter.

 

Meny