Leiebil Santorini

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Hellas
  4. chevron_right
  5. Leiebil Santorini

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie på Santorini

Sammenlign priser og finn billig leiebil på Santorini fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie på Santorini gjennom oss.

Santorini Guide

På gresk er Thira det offisielle navnet på Santorini, og på klassisk gresk heter øya Thera. Navnet Santorini ble imidlertid brukt da Det latinske riket hersket i dette området, og brukes i dag for det meste i internasjonal sammenheng.

Selve Santorini er formet som en halvmåne, og oppstod som et resultat av et av de største vulkanutbruddene i historien. Dette antas å ha funnet sted for omtrent 3600 år siden. Utbruddet førte sannsynligvis til at det minoiske folkeslaget som bodde her den gangen ble utryddet, og det antas at denne hendelsen er opphav til myten om Atlantis.

I dag er Santorini en av de mest populære feriedestinasjonene på de greske øyene. Det bor ikke mer enn cirka 16 000 innbyggere her, men øya tar imot nærmere 2 millioner turister hvert år.  Turisme er også den viktigste næringen på Santorini, etterfulgt av vinproduksjon og jordbruk.

Det bor ikke mer enn cirka 16 000 innbyggere her, men øya tar imot nærmere 2 millioner turister hvert år.

Attraksjoner

På Santorini kan du teste ut en litt uvanlig taxi – esel-taxi.

Det er flere vakre småbyer på Santorini, hvor du finner gode restauranter, nattklubber, kaféer og barer, og hvor det er et visst shoppingtilbud. Mattradisjonene er typiske greske og naturligvis fokusert på sjømat. Den askerike jorden på Santorini gjør at flere av grønnsakene og fruktene som dyrkes her er meget smakfulle, og øyas gårdbrukere er spesielt stolte av sine unike tomater.

Severdighetene er i stor grad fokusert på øyas vulkanske historie. Du finner ruiner av den gamle sivilisasjonen som eksisterte på Santorini og mange av de flotteste naturfenomenene har sitt opphav fra vulkanutbruddene.

Selv om det også kan være livlig på Santorini, forbindes øya mest med romantiske ferier, familieferier og er et sted de fleste finner ro. Øya er mange ganger blitt kåret som et av de beste feriestedene i Europa.

Utforsk Santorini med leiebil

Å ha leiebil på Santorini er ingen dum idé. Selv om øya er ganske liten, byr den på mange populære steder som er verdt å ta seg frem til. Kollektivtilbudet er imidlertid ikke spesielt bra, og bil er normalt det beste fremkomstmiddelet. Her er et lite utvalg av severdigheter som du kan vurdere å besøke på den vakre vulkanøya.

Distanser og kjøretid på Santorini

På det lengste er Santorini kun cirka 17 kilometer lang i luftlinje. Den lengste strekningen du kan kjøre tar kun 40 minutter. Kjøreavstanden til og fra flyplassen, eller til steder du vil besøke når du er der, vil derfor bli kort og behagelig, uansett hvor hotellet ditt ligger.

Thera har flere ruiner fra blant annet boliger og templer.

Oldtidsbyen Thera – Den minoiske sivilisasjonen

Når vi snakker om oldtidsbyen Thera dreier dette seg om ruiner fra boliger, templer, markeder og lignende som var her da den minoiske sivilisasjonen bodde på øya. Dette var i bronsealderen, og hele bosetningen ble ødelagt i et vulkanutbrudd som skjedde omtrent 1600 år f.Kr. Det antas at Thera kan ha vært inspirasjonen til myten om Atlantis, landet som den greske filosofen Platon skrev om. Du kan besøke utgravningene, og dra innom det arkeologiske museet på øya om du vil lære mer om Santorinis historie.

 

Sanden er farget mørk på grunn av den vulkanske asken som spredte seg i regionen for over 3500 år siden.

Kamari Beach – Santorinis mest populære vulkanstrand

Denne stranden er den mest populære på Santorini, og ligger ikke så langt fra flyplassen og Oldtidsbyen Thera. Sanden er farget mørk på grunn av den vulkanske asken som spredte seg i regionen for over 3500 år siden og gjør at det er mykt og behagelig å slå seg ned her. Selv om det som regel kommer mye folk hit, er det god plass til alle. Det er også godt renhold på Kamari Beach, noe som gir stranden merkingen blått flagg. Kamari Beach er over 5 kilometer lang, du finner solsenger og aktiviteter overalt. Innenfor  strandkanten ligger de tradisjonelle greske husene på rekke og rad. De fleste er serveringssteder med egne terrasser som ligger rett på stranden.

Solnedgangen på Oia gir en magisk stemning.

Oia – Det beste stedet å se solnedgangen

Landsbyen Oia ligger på den nordre enden av Santorini, med bebyggelse og utsikt vendt mot vulkanfjellet og bukta. Her ligger de tradisjonelle greske husene tett inntil hverandre og klynger seg fra havkanten og opp til toppen av berget. Innimellom husene er det trange gater med småbutikker, restauranter, kaféer og barer. På toppen finner du noen av de beste restaurantene på Santorini og flere serveringssteder med terrasse. Utsikten er den beste på øya. Hit drar folk for å nyte den behagelige atmosfæren, og få seg et godt måltid mens de ser på den vakre solnedgangen. Du finner et par museer i Oia som er verdt en tur innom, noen vakre kirker, vindmøller og ruinene av en festning fra middelalderen.

Red Beach – Unikt sanseinntrykk

Red Beach på Santorini er helt unik på denne kanten av kloden. De rødfargede klippene er dannet av lava og den røde sanden nedenfor er avsetninger derfra. Fargene på land gir en flott kontrast til det asurblå havet, noe som gjør stedet til det kanskje mest fotograferte på øya. Det er mulig å sole og bade seg her, men de fleste besøkende unngår dette. Området er ikke helt trygt, og det hender det raser litt masse ned fra klippene. Red Bech er mest noe du bør oppleve for synsinntrykket skyld når du er på Santorini. Det er parkeringsplass rett i nærheten og mulig å rusle til stranden via en sti som går mellom steinene. Det er også populært å hoppe om bord i en av båtene som går fra landsbyene i nærheten. Å se stranden fra sjøen, spesielt i solnedgangen, er en minnerik opplevelse.

Sanden er farget mørk på grunn av den vulkanske asken som spredte seg i regionen for over 3500 år siden.
Tårnet har samme navn som fiskerlandsbyen, det er 10 meter høyt, og bygget i pen, hvit murstein.

Akrotiri – Det eldste fyrtårnet i Hellas

På Santorinis sørlige ende ligger den lille fiskerlandsbyen Akrotiri. Kjører du videre derfra til øyas sørspiss, finner du et av de eldste fyrtårnene i Hellas. Tårnet har samme navn som fiskerlandsbyen, det er 10 meter høyt, og bygget i pen, hvit murstein. Det ble tegnet og oppført av et fransk firma i 1892. Den hvite mursteinbygningen er i seg selv et vakkert skue. Likevel er det først og fremst utsikten som gjør at folk valfarter hit når de besøker Santorini. Om du er romantisk anlagt og liker å se på solnedgangen, er fyrtårnet i Akrotiri et like godt valg som de behagelige terrassene i Oia. Ta gjerne en tur innom de tradisjonelle restaurantene som ligger i landsbyen Akrotiri, og langs veien til fyrtårnet. Der får du servert fersk sjømat tilberedt på tradisjonelt vis.

På Santorini er det stort sett alltid gratis å parkere.

Parkering og trafikk med leiebil

På Santorini er det stort sett alltid gratis å parkere. Det er også lett å finne steder å sette fra seg bilen, kanskje med unntak av byene Fira og Oia. Der bør du ikke parkere i enkelte av hovedgatene, men i stedet på oppmerkede plasser. Biler kan parkeres i de fleste gater, men kun så lenge de ikke sperrer for trafikken. Setter du bilen fra deg for langt ut i veien, vil du risikere å bli bøtelagt.

På Santorini er de aller fleste veiene smale. Det fører til at spesielt busser og lastebiler kan finne på å ligge ganske midt i veien enkelte steder. Selv om du neppe vil få noen problemer, bør du kjøre rolig og være ekstra oppmerksom på motkommende trafikk. Vær også forsiktig dersom du skal kjøre forbi andre biler. Kjør også forsiktig på grusveiene, noe du finner en god del av på Santorini.

  • Det er populært å ta ferge til Santorinis naboøyer og til fastlandet. Alle båtene går fra Santorini New Harbor på øyas vestside. Der er det parkeringsplass om du vil reise uten å ta med deg bilen.
  • Spør leiebilselskapet før du tar med deg bilen til en av de andre øyene eller til fastlandet. Enkelte selskap krever at bilen kun brukes på Santorini.
Santorini Lufthavn

Flyplass

Flyplassen på Santorini heter offisielt Santorini (Thira) International Airport. Navnet Thira kommer av at oldtidsbyen med samme navn ligger like i nærheten. Flyplassen er ikke spesielt stor, selv om den er den viktigste for denne delen av de greske øyene. Totalt betjener den rundt 2,4 millioner passasjerer i året. Nesten all trafikk er sesongbasert, med en klar hovedvekt på charterflyvninger. Fra 2020 er Santorini Airport blant flere i Hellas som det er bestemt skal utvides og oppgraderes.

Leiebilselskapene er samlet i terminalbygningen, og skrankene er enkle å finne frem til. Per i dag finner du Sixt, Hertz, Thrifty, Avis og Budget representerte her, i tillegg til et par greske utleiere. Parkeringsplassen der din leiebil står er like i nærheten, og du vil ikke ha behov for transport dit.