Leiebil Reykjavik

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Island
 4. chevron_right
 5. Leiebil Reykjavik

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Reykjavik

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Reykjavik fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Reykjavik gjennom oss.

Reykjavik guide

Bilutleie Reykjavik
Leiebil Reykjavik

Reykjavík, som er hovedstaden på Island, ligger på halvøya Seltjarnarnes innerst i Faxaflói. Byen er også Islands kulturelle og økonomiske sentrum – og dessuten den viktigste havnebyen på øya. Over 60 % av befolkningen på Island bor i hovedstaden, som har et innbyggertall på rundt 120.000 (2010). Byens historie går tilbake til slutten av 800-tallet, men så sent som i 1801 var innbyggertallet bare på ca. 600.

Attraksjoner

Blant attraksjonene finner vi den moderne Hallgrimskirkja, som er Islands største kirke og det flunkende nye konsert- og operahuset Harpa (innviet i 2011). Også Perlan – et opprinnelig vanntårn som i 1991 ble ombygget til restaurant og museum, må nevnes. Toppen er dekket av en glasskule, og herfra er det flott utsikt over byen. Ellers er Alltinget, Islands parlamentsbygning fra 1881, et populært besøksmål. Også nasjonalmuseet og kulturhuset (der det er en spennende håndskriftsamling) er vel verd et besøk.

Den viktigste handlegaten i Reykjavik er Laugavegur, og trenger man litt spesiell rekreasjon, bør man ta en tur til Nauthólsvik helt sør i byen, verdens eneste oppvarmede havstrand.

Hallgrimskirkja med nordlyset over himmelen.

Utforsk Reykjavik med leiebil

Island er et suverent land å utforske med leiebil. Uansett hvor du kjører vil du omgis av det magiske landskapet som kjennetegner Sagaøya. De fleste turister velger å dra dit på sommeren, men stadig flere ankommer Island i perioden når nordlyset er mest aktivt. De mest populære severdighetene ligger relativt nært Reykjavik, og langs øyas sørside. Her er et knippe forslag til de beste kjøreturene fra den islandske hovedstaden.

Den Blå Laguene er landets mest kjente geotermiske bad og spa.

Den blå lagune – Her bades det året rundt

De fleste som har vært på Island har tatt turen innom landets mest kjente geotermiske bad og spa. Den blå lagune ligger kun en kort kjøretur unna Reykjavik, i nærheten av byen Grindavik på den sørvestlige siden av Reykjaneshalvøya. Det varme vannet kommer fra kraftstasjonen Svartsengi som ligger like ved. Der produseres det energi ved å pumpe opp oppvarmet vann fra den vulkanske grunnen, før det ender opp som badevann for turister og islendinger. Det hvite skjæret i skyldes at det inneholder mye silisiumdioksid, i tillegg til at vannet også er rikt på salter og alger. Dette skal visstnok ha gode terapeutiske effekter. Det luksuriøse spahotellet som ligger ved lagunen er åpent også for besøkende som ikke bor der, men du slipper ikke ut i det herlige vannet uten å ha booket på forhånd.

 • Fra Reykjavik til hotellet og spasenteret ved Den blå lagune er det knapt 50 kilometer. Med leiebil tar turen ikke mer enn 45 minutter.
Geysir – verdens eldste aktive geysir.

Geysir – Verdens eldste vannsøyle

I Haukadalur på Island, en ikke så lang kjøretur fra Reykjavik, kan du oppleve verdens eldste geysir som fortsatt er aktiv. Det varme vannet som ligger i den vulkanske grunnen får periodevis utbrudd, og sendes opp i luften som en søyle. Hvor ofte dette skjer, og hvor høyt søylen med vann og damp rekker, kommer an på mange geologiske faktorer. Geysir på Island har vært inaktiv mange ganger og har i dag uregelmessige utbrudd. Like ved ligger geysiren Strokkur som er langt mer aktiv og har utbrudd med fire til åtte minutters mellomrom.  Søylen rekker 20 meter, og er et spektakulært syn du bør få med deg når du er i Reykjavik. Kjøreturen med leiebil til Haukadalur er i seg selv verdt innsatsen. Du beveger deg gjennom et nydelig landskap, og passerer blant annet den imponerende Gullfossen på veien.

 • Det er cirka 105 kilometer fra Reykjavik til Geysir dersom du kjører den raskeste veien via Þingvallavatn. Kjøretiden blir da omtrent 1 time og 30 minutter.

Vík í Mýrdal – Trivelig landsby på sørkysten

I denne lille islandske landsbyen bor det kun rundt 300 innbyggere. Stedet er likevel temmelig trafikkert, da Vík anses som en av landets viktigste severdigheter. Landskapet i området er unikt. På strendene er det svart sand som vitner om at Island har hatt betydelig mer vulkansk aktivitet enn i dag. I fjæra og ute i havet stikker flere steinsøyler opp og gir et trolsk preg. Søylene dannes ettersom det ville havet eroderer bort sedimentene. I tillegg til mange flotte naturopplevelser, kan du ta deg rideturer i Vík, du kan dra på hvalsafari, slenge deg ut i zip-line, prøve paragliding, utforske grotter, og mye mer. Du finner også flere hyggelige spise- og overnattingssteder i landsbyen. Veien til Vík tar deg for øvrig forbi flere andre hyggelige bygder som også er verdt et stopp.

 • Fra Reykjavik til Vík er det 186 kilometer. Uten stopp vil kjøreturen ta cirka 2 timer og 20 minutter.
Vík har et spennende landskap med den sorte stranden og de store steinsøylene i havet.
Jökulsárlón er Islands største bresjø beliggende ved isbreen Vatnajökull.

Jökulsárlón – Unik Bresjø ved enden av Vatnajökull

Jökulsárlón er Islands største bresjø, og du finner den i enden av Europas største isbre, nemlig velkjente Vatnajökull. Bresjøen er av relativt ny dato, og oppstod først i 1934. Siden den gangen har den vokst betraktelig ettersom isbreen smelter jevnt og trutt. På sikt kan man regne med at Jökulsárlón ender opp som en fjord, når brevannet når frem til havet som ligger like i nærheten. På stedet finner du et veldrevet besøkssenter, der du kan booke guidede turer på breen og på bresjøen. Turene på sjøen i amfibiebåter er spennende, og er du heldig vil du oppleve naturkreftene når breen kalver. Senteret har også en hyggelig kafé som er åpen året rundt. Tar du kjøreturen fra Reykjavik vil du passere blant annet Vík í Mýrdal når du skal til Islands største bresjø.

 • Fra Reykjavik til Jökulsárlón kjører du omtrent 380 kilometer langs øyas sørside. Uten stopp underveis vil kjøreturen ta cirka 4 timer og 45 minutter.
Seljalandsfoss har et vannfall på rundt 60 meter.

Seljalandsfoss – Gå bak fossefallet og opplev naturkreftene

Det er flere flotte fosser på Island, og Seljelandsfossen er blant de mest besøkte. Det skyldes både det at den ligger relativt nært Reykjavik, og at den byr på en særdeles flott naturopplevelse. Den ligger i tillegg langs Hringvegur, hovedveien som går rundt Islands kyst, og som tar deg forbi mange av de andre populære severdighetene og landsbyene på øyas sørside. Fallet på fossen er omtrent 60 meter. Den gir et spektakulært og vakkert inntrykk, og er mye brukt som illustrasjon i bøker og på postkort. Noe som gjør besøket her ekstra opplevelsesrikt er at du kan gå til fots på baksiden av fossen. Om du vil se flere vannfall mens du er i området, kan rusle videre til Gljufrabui som ligger like bak Seljalandsfoss. Noen kilometer videre på veien mot Vík í Mýrdal kan du også få med deg den flotte Skógafossen.

 • Fra sentrum av Reykjavik til Seljalandsfoss er det omtrent 127 kilometer. Normalt vil du bruke cirka 1 time og 45 minutter på kjøreturen.
I gatene i Reykjavik er det gratis å parkere alle dager etter klokken 18.00.

Parkering og trafikk med leiebil

I gatene i Reykjavik er det gratis å parkere alle dager etter klokken 18.00, også på lørdager. Søndager er helt avgiftsfrie. Byen er inndelt i fire soner, og naturligvis er avgiften høyest i sonen som er mest sentral. Utenfor de fire sonene kan du parkere uten å måtte betale avgift. Husk at dersom parkeringsplassen er avgiftsbelagt, vil det være godt skiltet med en stor P, og hvilke tidspunkt som gjelder. Merk deg at de fleste parkeringsplasser er utstyrte med automater som aksepterer både kort og kontanter, men noen steder finner du kun gamle parkometre. På parkometrene kan du kun betaler med mynter. Du finner ellers et knippe parkeringshus i sentrum, samt parkering på de største hotellene.

Å kjøre leiebil i sentrum av Reykjavik er enkelt og greit. Trafikken er ikke spesielt tett i den relativt lille byen. Husk at det innerste feltet i rundkjøringer har forkjørsrett, dersom rundkjøringen har to kjørefelt. På Island er dette motsatt enn i de fleste andre land. Det er også enkelt å kjøre ellers på Island, men du finner ikke så mange strekninger med motorvei. De fleste strekninger går på godt vedlikeholdte veier, med kun ett kjørefelt i hver retning. Noen steder vil du kanskje treffe på grusveier.

 • Er du i landet på vinteren, og vil se deg rundt med leiebil, anbefales det at du følger med på værmeldingene. Det hender at veiene blir ufremkommelige dersom det kommer kraftig snøfall.

Flyplass

Keflavik International Airport er hovedflyplassen for Reykjavik, og på islandsk heter den  Keflavíkurflugvöllur. Icelandair har sin base på Keflavik, og så godt som alle flyvninger til og fra flyplassen er internasjonale. Det begrensede tilbudet av innenlandsfly på Island bruker for det meste Reykjavik Airport, som ligger like utenfor byens sentrum.

Keflavik er ikke spesielt stor, og du finner lett selskapene som tilbyr leiebil der. Per i dag er Avis, Budget, Hertz og Europcar representerte på flyplassen. Samtlige fire selskap har skrankene sine samlet i ankomsthallen i terminalbygningen. Parkeringsplassene hvor bilene står er rett i nærheten, og du vil ikke trenge transport for å komme frem til kjøretøyet du leier.

 • Keflavik Airport ligger på odden vest for Reykjavik, rett ved siden av den lille byen Reykjanesbær. Strekningen er omtrent 50 kilometer lang, og kjøres på motorvei. Normalt vil du bruke 40 minutter på kjøreturen.