Leiebil Penang

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Malaysia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Penang

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Penang

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Penang fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Penang gjennom oss.

Penang guide

Bilutleie Penang
Leiebil Penang

Penang er et sultanat eller en delstat i føderasjonen Malaysia. Det ligger på nordvestkysten av Malayahalvøya, nærmere bestemt ved Malakkastredet, og innbyggertallet er på rundt 1,5 millioner (2010). Hovedstaden heter Georgetown. Delstaten omfatter, i tillegg til øya Penang, også fastlandsområdet Seberang Prai. En av verdens lengste broer knytter øya Penang sammen med fastlandet.

Penang er et viktig trafikk-knutepunkt i Malaysia. Her er det både en travel havn, en internasjonal flyplass og godt utbygd jernbaneforbindelse både med resten av landet og med nabolandet Thailand.

Hovedstaden Georgetown er også Penangs største by. Mellom 80 og 90 % av delstatens innbyggere bor i hovedstadsområdet.
Byen tiltrekker seg turister fra hele verden, først og fremst på grunn av den spesielle atmosfæren i sentrum, der man finner idylliske, smale gater og en hel vrimmel av gatehandlere av ulikt slag.

Georgetown er preget av sin flerkulturelle befolkning. I tillegg til moskeer og templer, som ofte ligger side ved side, finnes det imponerende bygninger både i engelsk kolonistil (bl.a. Town Hall) og i tradisjonell kinesisk arkitektur (som for eksempel ”klanhuset” Khoo Kongsi).

Ellers er fjellet Penang Hill et populært turistmål. Her ligger Malaysias første fjellstasjon 830 m.o.h. – og man har valget mellom å gå eller å benytte en av de spesialbygde togvognene for å nå toppen. Herfra er det en fantastisk utsikt over Penang og fastlandet.

Mange besøkende tar også turen til landsbyen Ayer Itam. Der ligger nemlig et av de vakreste buddhistiske templene i hele Sørøst-Asia – Kek Lok Si. Det troner majestetisk på en bakketopp, og sentralt i tempelkomplekset finner man ”De Titusen Buddhaers Pagode”. Øverst – på toppen av en rekke etasjer – er den prydet med en gyllen, spiralformet topp.

Penang International Airport ligger 16 km sør for Georgetown.