Leiebil Oulu

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Finland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Oulu

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Oulu

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Oulu fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Oulu gjennom oss.

Oulu guide

Bilutleie Oulu
Leiebil Oulu

Oulu (svensk: Uleåborg) er en by og kommune i regionen Norra Österbotten i Finland som ligger ved Oulujokis utløp i Bottenviken. Oulu har en befolkning på 145 256 innbyggere (2012), og er den femte største byen i Finland og den største i Nord-Finland.

Oulu ble grunnlagt som by i 1605 av Karl IX av Sverige og har i århundrer vært et betydelig handelssentrum. På grunn av tjærehandelen på 1700- og 1800-tallet vokste byen fram til å bli en viktig havne- og skipsverftsby. Etter en brann i 1822 ble byen gjenreist i rutenettmønster. Sentrum er konsentrert rundt markedsplassen hvor det er en markedshall og arrangementer året rundt, og Rotuaari-området hvor en finner butikker og koselige kafeer.

Viktigste industrier i Oulu er papir-, gjødnings- og lærindustri, møbler og sagbruk. Byen har også en stor IT-industri.

Det er mange kunstnere, forfattere og musikere bosatt i byen som har et rikt kunst- og kulturliv med blant annet eget symfoniorkester. Gjennom hele året er det mange konserterer, både rock, klassisk musikk og jazz, samt andre kulturelle arrangementer og festivaler. I november holdes den internasjonale barnefilmfestivalen.

En av de desidert mer originale festivalene i Oulu er verdensmesterskapet i luftgitar, Air Guitar World Championships.

Oulu Lufthavn ligger 15 km sørvest for Oulu.