Leiebil Osaka

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Japan
  4. chevron_right
  5. Leiebil Osaka

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Osaka

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Osaka fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Osaka gjennom oss.

Osaka guide

Bilutleie Osaka
Leiebil Osaka

Osaka ligger ved sørkysten av øya Honshu, ved Osakabukta. Med sine 2,7 millioner innbyggere (2010) er den Japans tredje største by. Osaka er dessuten sentrum i landets nest største industriregion, Hanshin, som også omfatter  byene Kobe, Amagasaki, Kishiwada og Nishinomiya. Også Japans gamle hovedstad Kyoto ligger i tilknytning til dette området. Hanshin står for hele 1/5 av Japans totale industriproduksjon.

Osaka er også et viktig trafikk-knutepunkt, og dessuten en betydelig havne- og handelsby. I tillegg finnes det flere universiteter og høyskoler her.

Allerede på 600-tallet fantes det en handelsby der Osaka ligger i dag, og i middelalderen var den kjent under navnet Maniwa. I 1909 var byen offer for en katastrofebrann, der store deler av sentrum ble lagt i aske. Også under 2. verdenskrig ble deler av byen ødelagt. Alt er imidlertid gjenoppbygd, og Osaka framstår i dag som en moderne storby. Det gamle bystrukturen er bevart, og noe av det som særpreger Osaka sentrum, er alle kanalene, som er et resultat av at byen opprinnelig er bygget på et elvedelta.

Ellers er Osaka en av Japans mest markante kulturbyer, der særlig teaterkunst i mange former blir utøvet. Den over 300 år gamle dukketeater-tradisjonen «bunraku» må særlig nevnes. Dukkene som brukes, er i full menneskestørrelse, og Osaka har en egen scene bare for denne typen teater – Det nasjonale Bunraku-teateret. Denne teaterformen har siden 2003 stått på UNESCOs verdensarvliste som et særlig bevaringsverdig kulturuttrykk.

Osaka har også flere arkitektoniske perler å vise fram. I tillegg til flere shinto- og buddhist-templer er Osaka-slottet et av byens stolteste byggverk. Det ble oppført i 1583 og regnes som selve symbolet på Osaka. Er man ute etter en helt genuin japansk kulturopplevelse, kan man ta en 1 ½ times kjøretur opp i fjellene sørøst for selve Osaka. Der ligger den gamle, pittoreske landsbyen Chihayaakasha på over 1100 meters høyde.

Osaka er også en spennende shoppingby med flere travle handlegater. Et av de mest populære besøksmålene i så måte er shopping-arkaden Ebisubashiuji. Og ønsker man å nyte japanske gourmet-tradisjoner, er mulighetene mange nær sagt overalt i sentrum av byen.

Nærmeste flyplass er Kansai International Airport, som ligger omlag 50 km sørvest for sentrum.