Leiebil Kobe

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Japan
  4. chevron_right
  5. Leiebil Kobe

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Kobe

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Kobe fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Kobe gjennom oss.

Kobe guide

Bilutleie Kobe
Leiebil Kobe

Kobe ligger ved Osakabukta på øya Honshu, og er hovedstad i prefekturet Hyogo. Avstanden østover til nabobyen Osaka er ca. 30 km – og Kobe utgjør sammen med Osaka og flere mindre byer i området by- og industriregionen Hanshin. Innbyggertallet i Kobe ligger på rundt 1,5 millioner (2006).

Kobe er en av verdens største havnebyer. Store deler av havneanlegget og en del av industribedriftene ligger på utfyllinger i Osakabukta. Havneområdet, som ble sterkt ødelagt under et kraftig jordskjelv i 1995, er senere gjenoppbygd. I alt nesten 6.500 av Kobes innbyggere omkom i dette jordskjelvet.

Den moderne byen Kobe ble grunnlagt i 1889 som havn for Osaka, men allerede på 200-talet e.Kr. var det en tettbebyggelse i dette området, og en kort periode på slutten av 1100-tallet lå Japans administrative sentrum her.

Kobe er ellers en utdanningsby – med flere universiteter og andre høyere utdanningsinstitusjoner. Det finnes også en norsk sjømannskirke i byen.

Blant byens mange severdigheter er det flere store parker og en rekke museer – bl.a. et teknisk museum, et maritimt museum og det multimediale museet Hanshin Awaji Daishinsai Kinen, etablert til minne om det store jordskjelvet i 1995.  Også kunstmuseet Hyogo Kenritsu Bijutsukan er et populært besøksmål. Det holder til i et særpreget betongbygg, tegnet av den velrenommerte japanske arkitekten Tadao Ando.  Museets permanente utstilling inneholder verker av det 20. århundrets mest kjente japanske malere.

Fra den nordlige delen av sentrum går det tre kabelbaner opp til toppen av Rokko-fjellet, der man kan nyte en spektakulær utsikt over byen. På baksiden av fjellet ligger det tradisjonsrike rekreasjonsområdet Arima Onsen, med et lite sentrum som består av en labyrint med små gater og tradisjonelle hus – i tillegg til varme kilder som sies å ha en helbredende virkning.

Nærmeste flyplass er Kobe Airport, som ligger på ei kunstig øy ca. 8 km sør for byen.