Leiebil Nagasaki

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Japan
  4. chevron_right
  5. Leiebil Nagasaki

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Nagasaki

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Nagasaki fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Nagasaki gjennom oss.

Nagasaki guide

Bilutleie Nagasaki
Leiebil Nagasaki

Nagasaki ligger på sørvestkysten av øya Kyushu, og er hovedstad i prefekturet med samme navn. Nagasaki har i overkant av 450.000 innbyggere (2006), og er først og fremst en viktig havne- og industriby – der det bl.a. finnes både en del tungindustri, skipsverft og fiskeforedlingsbedrifter. Byen har eget universitet og er dessuten katolsk bispesete.

Nagasaki har hatt bystatus siden 1568, og var i litt over 200 år (1639–1859) den eneste japanske havnebyen som var åpen for handel med Kina og Nederland.

Det Nagasaki ellers er mest kjent for, er å ha vært mål for en av de to atombombene som ble sluppet over Japan i august 1945 (den andre falt, som kjent, over Hiroshima). Dette medførte enorme ødeleggelser. Nesten 40.000 mennesker ble drept og like mange ble såret. Mer enn en tredel av byen ble lagt i ruiner.

Nagasaki ble fullstendig gjenoppbygd etter krigen, men med store forandringer. Enkelte av ruinene ble stående som minnesmerker, og i tilknytning til noen av disse ble det bygd et eget atombombemuseum. Det er i dag er blant byens best besøkte severdigheter. Inne i den ødelagte Urami-katedralen ble hodet til en Mariafigur funnet. Dette ble etter hvert montert på en ny figur, og  i 2005 – på 60-årsdagen for atombomben – ble den montert i et kapell i den gjenoppbygde katedralen. Kapellet har fått navnet ”Vår frue av atombomben”.

Øvrige attraksjoner i Nagasaki er bl.a. Clover-hagen med sine vakre trapper, dammer og fontener. Den ligger i en åsside sør for sentrum. Eller man kan ta kabelbane opp til det 333 meter høye fjellet Inasa-Yama, og få en fantastisk utsikt over hele Nagasaki og områdene rundt. Dessuten er havnestrøket Dejima Wharf vel verdt et besøk. Det var opprinnelig en hollandsk handelsstasjon, men i dag ligger det en rekke restauranter, barer, gallerier og butikker her.

Nærmeste flyplass er Nagasaki Airport, som ligger 18 km nordvest for sentrum.