Leiebil Mons

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Belgia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Mons

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Mons

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Mons fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Mons gjennom oss.

Mons guide

Bilutleie Mons
Leiebil Mons

Mons er en by og en kommune i den belgiske provinsen Hainaut. Byen har 92 523 innbyggere (2011). Den ligger nær grensen til Frankrike og under en time med tog fra Brussel. Befolkningen snakker fransk.

Mons er kjent for å være kulturhovedstad i Wallonia, og i 2015 er Mons kåret til å være europeisk kulturhovedstad. Året vil blant annet markeres med en viktig utstilling av Van Gogh i kunstmuseet BAM. Van Gogh levde i Mons over et år, og en av attraksjonene er å besøke huset hvor han bodde. Et annet museum som er verdt å besøke er museet for moderne kunst, MAC’s – Musée des Arts Con-temporains, som ligger i en gammel fabrikkbygning like utenfor sentrum. Mons rundt var i sin tid et viktig område for gruvedrift.

Hvert år holdes en berømt middelalderfestival i Mons, The Ducasse de Mons, eller Doudou som den også kalles. Den starter femtiåtte dager etter påske. Mons er kjent for sine mange vakre bygninger og monumentet, som Rådhuset i gotisk stil fra 1500-tallet. Gammelbyen er veldig attraktiv med romantiske, trange gater konsentrert rundt plassen Plaza Mayor.

Mons er en by som har huset mange viktige historiske hendelser. Det var her britene hadde sin første kamp under 1. verdenskrig 23. og 24. august 1914. De måtte vike for tyskerne.

Den nærmeste flyplassen er Brussels South Charleroi Airport som ligger 47 km fra Mons.