Leiebil Mellieha

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Malta
  4. chevron_right
  5. Leiebil Mellieha

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Mellieha

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Mellieha fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Mellieha gjennom oss.

Mellieha guide

Bilutleie Mellieha
Leiebil Mellieha

Mellieha (eller il-Mellieha) er en liten kystby i den nordvestlige delen av øya Malta. Innbyggertallet ligger på rundt 7.200 (2008).  Mellieha er et populært turistmål i sommermånedene.

Melliehas historie strekker seg tilbake til oldtiden, da en del bønder og fiskere hadde sine bosteder i noen naturlige grotter her. I løpet av middelalderen vokste det fram et lite tettsted, men dette ble på 1600-tallet forlatt på grunn av frykt for sjørøverbander som herjet i området.

Først under den britiske koloniseringen på 1800-tallet utviklet Mellieha et tydelig bypreg.
Folk ble da oppfordret av britiske myndigheter til å bosette seg der, og inngikk rimelige leieavtaler med befolkningen.

Et av de mest populære besøksmålene i byen er den flotte stranden i Mellieha Bay, som er den lengste på Malta. Her ligger turisthotellene på rekke og rad.

Festningen St. Agatha’s Tower (”The Red Tower”), oppført i 1649, er den viktigste historiske attraksjonen i Mellieha. Tårnet består bl.a. av en rekke trapper og en stor sentral dør, som i tidligere tider ble forsvart av en vindebro. Det har også vært en spiraltrapp i tårnet, som førte opp til taket der kanonene var plassert. Denne ble tatt bort under en restaurering av tårnet.

Hvert år den 8. september markerer Mellieha at Jomfru Maria er byens skytshelgen. Byens kirke, med tilhørende kloster, er viet henne.

Mellieha ble tildelt prisen «EDEN – European Destinations of Excellence» i 2009.

Nærmeste flyplass er Malta International Airport, som ligger 24 km sørøst for byen.