Leiebil Limerick

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Irland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Limerick

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Limerick

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Limerick fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Limerick gjennom oss.

Limerick guide

Bilutleie Limerick
Leiebil Limerick

Limerick (Luimneach) er en administrasjons- og handelsby i den sørvestlige delen av Irland – og har rundt 56.800 innbyggere (2011). Limerick har utviklet seg fra å være en beskjeden landbruksby med litt tekstilindustri og kniplingsproduksjon, til fra 1990-årene av å framstå som en betydningsfull industri- og serviceby. Her produseres det bl.a. datamaskiner (Dell).

Limerick ble grunnlagt i 922 som handelskoloni av danske eller norske vikinger på ei øy et stykke oppe i Shannon-elva. Området hadde vært bebodd i flere tusen år, og det hadde bodd kristne munker der siden 400-500-tallet.

Blant Limericks fremste severdigheter er Hunt Museum, som holder til i en tidligere tollstasjon fra 1700-tallet. Det rommer arkeologiske funn, kunstgjenstander, religiøs kunst og brukskunst først og fremst fra middelalderen. Også Limerick Museum dokumenterer deler av byens historie og arkeologi.
Limericks eldste, bevarte bygning er St. Mary’s Cathedral fra 1168. Ellers må King John’s Castle fra 1212 nevnes som en populær turistattraksjon.

I og rundt sentrum finnes det for øvrig også en rekke vakre, gregorianske hus og flere vakre parker.
En turistattraksjon av en noe annen karakter, er de mange mulighetene for interessante og avslappende båtturer på elva Shannon.

Shoppingmulighetene i Shannon er gode – særlig i gågatestrøket Cruises Street og i Bedford Row.

Nærmeste flyplass er Shannon Airport, som ligger 27 km vest for Limerick.