Leiebil Kyoto

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Japan
  4. chevron_right
  5. Leiebil Kyoto

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Kyoto

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Kyoto fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Kyoto gjennom oss.

Kyoto guide

Bilutleie Kyoto

Leiebil Kyoto

Kyoto ligger på øya Honshu, ved den  sørlige enden av Biwasjøen. Avstanden sørvestover til nabobyen Osaka er på rundt 50 km – og Kyoto er langt på vei vokst sammen med Osaka. Byen har et innbyggertall på i underkant av 1,5 millioner (2006).

Kyoto er regnet som et senter for Japans kunstindustri, og byen er spesielt kjent for sine silkeveverier og for framstilling av porselen, sølv, emalje m.m. – som har et stort marked både i Japan og internasjonalt. Silkeveveriene kan føre sin historie helt tilbake til da Kyoto ble grunnlagt i 794 e.Kr. Byen, som bærer et visst preg av kinesisk påvirkning, var fra grunnleggelsen til 1868 – altså i over 1000 år – Japans hovedstad og residens for den keiserlige familie.

Kyoto er ellers kjent som et av landets viktigste sentre for bank- og finans, men er også en sentral utdanningsby med flere universiteter – bl.a. Kyoto-universitetet og Doshisha-universitetet (begge grunnlagt i siste del av 1800-tallet), samt flere buddhistiske universiteter.

Blant de arkitektoniske severdighetene i byen finnes det flere gamle praktbygg i tradisjonell, japansk stil – bl.a. det gamle keiserpalasset. Også Nijo-borgen fra 1603  må nevnes, som er en av Japans mest berømte borger fra denne perioden.

Ellers er de mange bevarte templene blant Japans største turistattraksjoner. De er en del av det historiske Kyoto, som i sin helhet har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1994. Blant de viktigste severdighetene her er det shintoistiske Kamo-wakeikazuchi-tempelet fra 678 e.Kr., de buddhistiske templene Kiyomizu-dera fra 1633 (med røtter tilbake til 700-tallet), Daigoji fra 952 og Kinkauji (”Den gylne paviljongen”) fra 1397 – i tillegg til den fantastiske moseparken Saihoji. Kyoto har selvsagt også en rekke spennende museer og andre kulturinstitusjoner.

Det mange nok først og fremst forbinder Kyoto med i dag, er den såkalte Kyoto-avtalen om reduksjon av verdens klimagassutslipp (vedtatt i 1997).

Nærmeste internasjonale flyplass er Kansai International Airport utenfor Osaka, som ligger ca. 110 km sørvest for Kyoto.

Meny