Leiebil Kutná Hora

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Tsjekkia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Kutná Hora

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Kutná Hora

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Kutná Hora fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Kutná Hora gjennom oss.

Kutná Hora guide

Bilutleie Kutná Hora

Leiebil Kutná Hora

Kutná Hora (tysk: Kuttenberg) er en by som ligger i Tsjekkia ved elven Elben i den sentralbøhmiske regionen midt i landet. Den ligger omtrent 70 km øst for Praha.
Siden 1995 har sentrumet stått på UNESCOs verdensarvliste. Det bor 21 064 (2009) innbyggere i byen.

Byen har røtter langt tilbake i historien med både opp- og nedgangstider. Allerede i 1142 anla sistersienserordenen et kloster der. Kutná Hora var fra 1200- til 1700-tallet en viktig sølvgruveby, og den utviklet seg som et resultat av industrien i området. I en periode var det en av de rikeste byene i Europa. I dag finnes det et gruvemuseum i byen. På grunn av nærheten til Praha er det vanlig å dra på dagsturer til Kutná Hora, men det finnes også flere flotte hoteller og restauranter i den lille byen.

Byen ligger på en ås med store mengder sølvmalm i fjellgrunnen. I motsetning til andre gruvebyer ble byen lagt oppå malmen, slik at alle gruvenedgangene ligger inne i selve byen. I løpet av middelalderen gjorde byen flere forsøk på å overgå Praha både når det gjaldt prakt, rikdom og makt. Byen har hatt flere tilbakeslag med erobringer og branner, i 1770 brant store deler ned.

Det italienske hoffet fra slutten av 1200-tallet er det eldste bygget. Det fungerte både som gildehall/hoff, kongelig residens og myntstøperi . Et annet praktbygg er Santa Barbarakatedralen fra 1300-tallet som er et godt eksempel på høygotisk byggekunst. Korsfarere hadde med jord fra Jerusalem og dette gjorde byen til en foretrukket gravplass fordi den skulle ha hellig jord.

Den nærmeste flyplassen er Pardibice lufthavn som ligger 47 km fra sentrum. Praha Václav Havel lufthavn ligger 97 km fra sentrum.

Meny