Leiebil Kosice

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Slovakia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Kosice

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Kosice

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Kosice fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Kosice gjennom oss.

Kosice guide

Bilutleie Kosice
Leiebil Kosice

Kosice ligger øst i Slovakia ved elven Hornád – bare 25 km fra grensen til Ungarn. Byen er landets nest største by etter Bratislava, og har 234.000 innbyggere (2011).

Kosice er det økonomiske og kulturelle sentrum av Øst-Slovakia, og har universiteter, museer, gallerier og teatre. Kosice er også en viktig industriby for regionen. I 2013 vil byen ha tittelen «Europeisk Kulturhovedstad» sammen med Marseille i Frankrike.

Kosice har et kontinentalt klima med varme somre og kalde, snørike vintre.

Gamlebyen i Kosice er en stor turistattraksjon med sine godt bevarte historiske bygninger. Her ligger bl.a. en av Slovakias vakreste og største katedraler – St. Elisabeth-katedralen – som ble oppført i perioden 1378 – 1508. Også St. Michael-kapellet fra 1300-tallet er verdt et besøk. Kapellet er byens nest eldste bygning.

Kunstinteresserte bør besøke Det Øst-Slovakiske Galleri – som ble grunnlagt i 1951. Dette er Slovakias første kunstgalleri, og har mer enn 6000 kunstneriske verk – laget av regionale kunstnere i tidsperioden 1400 – 1900-tallet.

Hovedgaten i Kosice heter «Hlavna ulica», og er en gågate med mange hyggelige butikker, caféer og restauranter.

Andre attraksjoner i byen er bl.a. Det Øst-Slovakiske Museum, Teknisk Museum med Planetarium, en botanisk hage samt en dyrepark – som ligger nordvest for byen (i bydelen Kavecany).

Byens flyplass – Kosice International Airport – ligger 6 km sør for sentrum.