Leiebil Kokkola

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Finland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Kokkola

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Kokkola

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Kokkola fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Kokkola gjennom oss.

Kokkola guide

Bilutleie Kokkola
Leiebil Kokkola

Kokkola (Karleby på svensk) er en by og kommune i Finland. Byen ligger i Vest-Finland og er en del av den sentrale Österbotten-regionen med en befolkning på 46 714 (2012) innbyggere.

Kokkola ble grunnlagt i år 1620 av Gustav II Adolf. Opprinnelig var den en handels- og sjøfartsby, men på 1900-tallet satte industrien sitt preg på byens næringsliv og skapte betydelig befolkningsvekst. Byen er i dag et administrativt, kulturelt og økonomisk senter i Mellersta Österbotten-regionen.

Kokkola er en tospråklig kommune, og omtrent en femtedel er svensktalende. Det går fergeforbindelse til Skelleftehamn i Sverige. Byen er forøvrig den nordligste kommunen i Finland med en betydelig andel svensktalende.

En attraksjon i Kokkola er den gamle Neristan med trehusbebyggelse i sentrum av byen. Det er fint å oppleve den til fots. Mange turister tar en tur med båten M / S Jenny for å besøke fyret på øya Tankar. På Kaarlela Kirkonmäki lokalhistoriske museum kan en bli kjent med  lokale byggeskikker og tradisjoner.

En av de eldste bygningene i byen  er kirken fra 1550, og om sommeren holdes det gratis konserter her. En annen historisk bygning er Pedagogio, en skole fra 1696. På naturmuseet Kieppi har de samlinger av nesten alle finske fugl- og pattedyrarter.

Badelandet VesiVeijari er et paradis for hele familien med 12 ulike bassenger, vannsklier, boblebad, badstuer mm. Om sommeren finnes det også oppvarmet utendørsbasseng og en 80 m lang vannsklie.

Flyplassen Kokkola-Pietarsaari Lufthavn befinner seg 19 km fra sentrum.