Leiebil Klagenfurt

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Klagenfurt

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Klagenfurt fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Klagenfurt gjennom oss.

Klagenfurt guide

Bilutleie Klagenfurt

Leiebil Klagenfurt

Klagenfurt (fra 2007 Klagenfurt am Wörthersee) er hovedstad i den østerrikske delstaten Kärnten, og har i underkant av 100.000 innbyggere (2011). Sør for byen ligger fjellkjeden Karavankene, som danner grensen mot Slovenia. Vest for byen ligger innsjøen Wörthersee.

Klagenfurt er både en viktig industriby og et samferdselsknutepunkt. Dessuten er byen kjent for sine mange messer.

Klagenfurt ble grunnlagt på slutten av 1100-tallet, og ble hovedstad i Kärnten i 1518. I 1544 ble byen fullstendig ødelagt av en brann. Etter gjenoppbyggingen ble Klagenfurt den mest betydningsfulle festningen i Østerrike. Etter 1. verdenskrig gjorde Jugoslavia krav på byen, men en folkeavstemning i 1920 sikret at Klagenfurt forble østerriksk.

Klagenfurt mottar en stor strøm av turister hvert år – og byen har da også mange attraksjoner å vise fram, bl.a. en rekke interessante museer. Et av de fremste er det historiske museet «Kärntner Landesmuseum», som er et av de største museene i Østerrike. Dessuten finnes flere kunstmuseer i byen. De mest kjente er «Die Stadtgalerie Klagenfurt» – med utstilling av klassisk modernisme samt  «Das Museum Moderner Kunst Kärnten» – med utstilling av moderne kunst.

Det finnes ellers flere severdige kirker i sentrum, der Klagenfurter Dom fra 1581 er den største. Den har også funksjon som katedral for bispedømmet Gurk. Også den vakre kirken «Heiligengeistkirche» er et populært besøksmål – samt det tidligere middelalderklosteret «Stift Viktring».

En av de viktigste ikke-religøse bygningene i sentrum er «Landhaus Klagenfurt», oppført sist på 1500-tallet. Deler av bygningen disponeres i dag av parlamentet i Kärnten.

Ellers er hele det gamle sentrum i Klagenfurt en attraksjon i seg selv. Også i områdene rundt byen ligger det en rekke severdigheter – bl.a. et tjuetalls gamle slott og en rekke vakre parkområder, der det også er flotte badestrender og tilbud om båtutleie.

Nærmeste flyplass er Klagenfurt Airport, som ligger 3 km nordøst for sentrum.

Meny