Leiebil Jamaica

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Jamaica

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Jamaica

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Jamaica fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Jamaica gjennom oss.

Jamaica guide

Bilutleie Jamaica
Leiebil Jamaica

Jamaica tilhører øygruppen Store Antiller, og er den tredje største øya i det Karibiske hav etter Cuba og Hispaniola. Øya har en befolkning på 2 889 187 innbyggere (2012). Hovedstaden er Kingston som har en av de største naturlige havnene i verden, Kingston Harbour.

Cristopher Columbus var den første europeeren som kom til Jamaica i 1494. Øya var britisk koloni fra 1665 til 1962, og er i dag en del av det Britiske Commonwealth med Dronning Elizabeth II som det formelle overhodet. Det offisielle språket er engelsk men det vanligste er patwa, et kreolspråk med ordforråd hovedsakelig fra engelsk.

Turistattraksjoner på øya inkluderer Dunns River Falls i St. Ann, YS Falls i St. Elizabeth, Blue Lagoon i Portland, og Port Royal. De fleste pene strendene ligger på nord- og vestkysten av øya. Øya har et rikt dyreliv, og her finnes også krokodiller og farlige slanger. I de siste årene er det opprettet flere naturreservater.

Klimaet i Jamaica er tropisk, med varmt og fuktig vær, selv om høyere innlandsstrøk er mer temperert. Det høyeste fjellet er Blue Mountain Peaks som ligger 2256 meter over havet. Noen områder på sørkysten, for eksempel Liguanea Plain og Pedro Plains, er relativt tørre. Jamaica ligger i et orkanbelte i Atlanterhavet.

Jamaica har hatt en av de høyeste drapstallene i verden i mange år, ifølge FN-anslag. Mange menneskerettighetsaktivister kaller Jamaica «det mest homofobe stedet på jorden». 90,9 % av Jamaicas befolkning har afrikansk bakgrunn, men det er fortsatt en hvit overklasse som dominerer.
Landet er kjent for sin musikk, med den verdenskjente reggaemusikeren Bob Marley i bresjen. Ska, Mento, Rocksteady, dub, og mer nylig dancehall og ragga, er musikksjangre som alle har sin opprinnelse fra øya. Ian Fleming, som bodde i Jamaica, gjentatte ganger brukte øya som inspirasjon til James Bond-romaner.

Det Jamaicanske kjøkken er kjent for å bruke en spesiell krydderblanding. Jamaica er også hjemmet til Red Stripe øl og Jamaica Blue Mountain Coffee.

Øyas største flyplass, Sir Donald Sangster internasjonale flyplass, ligger i feriebyen Montego Bay. Andre viktige flyplasser er Norman Manley i Kingston og Ian Fleming i Boscobel, Saint Mary Parish.