Leiebil Fez

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Marokko
  4. chevron_right
  5. Leiebil Fez

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Fez

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Fez fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Fez gjennom oss.

Fez guide

Bilutleie Fez
Leiebil Fez

Fès eller Fez er en innlandsby i den nordlige delen av Marokko. Byen har i underkant av 1,2 millioner innbyggere (2010), og er Marokkos fjerde største by (etter Casablanca, Rabat og Marrakech). To elver – Oued Fès og Oued Sebou – renner sammen nær sentrum, og de har hatt stor betydning både for byens industri og for landbruket i omegnen.

Byen ble grunnlagt i år 789 av kong Idiris I, og fikk sitt første universitet allerede i år 859. Det ble oppført i tilknytning til Kairouyine-moskéen. Byen etablerte seg dermed som et senter for for teologi, kultur og vitenskap, noe som også var en medvirkende årsak til at Fez gjennom store deler av middelalderen fungerte som Marokkos hovedstad.

Byen kan grovt sett deles i tre: Fez el Bali (gamlebyen eller medinaen), Fes-Jdid (den nye byen fra 1200-tallet, der også byens jødiske kvarter befinner seg) og Ville Nouvelle, den moderne bydelen som ble bygget av franskmennene i løpet av kolonitiden.

Blant attraksjonene i Fez, finnes det en rekke vakre moskéer. På 1500-tallet skal det ha vært 800 i alt, men tallet er i dag redusert til rundt 130. Ellers er medinaen den mest populære severdigheten i Fez. Den regnes for å være verdens største bilfrie område. Bydelen har bevart sin middelalder-struktur med trange gater og smug, i tillegg til at det finnes flere moskéer, palasser og gamle handelshus her. Hele medinaen står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

En særegen ”attraksjon” som også fortjener å bli nevnt, er den karakteristiske Fez-hatten. Den har nemlig, som navnet antyder, sin opprinnelse her – selv om den fra 1800-tallet av også er blitt produsert flere andre steder, bl.a. i Frankrike.

Nærmeste flyplass er Fez-Saïss Airport, som ligger 13 km sør for sentrum.