Leiebil Dornbirn

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Østerrike
  4. chevron_right
  5. Leiebil Dornbirn

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Dornbirn

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Dornbirn fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Dornbirn gjennom oss.

Dornbirn guide

Bilutleie Dornbirn
Leiebil Dornbirn

Den østerrikske byen Dornbirn ligger i nærheten av Bodensjøen, og har om lag 46.000 innbyggere (2012). Den er delstaten Vorarlbergs største by – og et administrativt sentrum. Byen er også et viktig handelssentrum for regionen og et samferdselsknutepunkt.

Dornbirn ligger nær grensen mellom de tre landene Østerrike, Tyskland og Sveits. Dornbirn ingår i et storbyområde som også omfatter den tyske byen Lindau og den sveitsiske St. Margrethen. Byen ligger på begge sider av Dornbirn-elven.

Dornbirn oppsto som landsby på 1200-tallet, men det hadde antagelig vært en tettbebyggelse her tidligere enn det. Offisiell bystatus oppnådde imidlertid ikke Dornbirn før i 1901. Tradisjonelt har tekstilproduksjon og ølbrygging vært viktige næringsveier – og siden 1949 har en årlig tekstilmesse vært arrangert her. Dornbirn fikk sitt første veveri i 1795, og her ligger også Vorarlbergs eldste bryggeri – Mohrenbräu.

Det meste av bebyggelsen i Dornbirn er preget av 1800- og 1900-tallets arkitektoniske stilarter, og boligområdene rundt sentrum består for en stor del av spredt parsellhus-bebyggelse.

Byens fremste attraksjon er ”Rotes Haus” – en typisk tradisjonsbygning fra Rhindalen, oppført i 1639. Huset har gjennom store deler av sin historie huset et gjestgiveri, og drives fremdeles som det – i tillegg til å inneholde en av Vorarlbergs mest populære restauranter. ”Rotes Haus” er Dornbirns viktigste landemerke.

Andre populære besøksmål er det byhistoriske museet «Stadtmuseum Dornbirn» samt natur- og teknikk-museet «Inatura», som har tatt moderne mulimediaverktøy i bruk i sin formidling. Ellers er Dornbirn et hyppig benyttet utgangspunkt for utflukter langs den vakre Bodensjøen, der rekreasjonsmulighetene er mange.

Nærmeste internasjonale flyplass er Friedrichshafen-Bodensee Airport, som ligger 48 km nordvest for Dornbirn (på tysk side av grensen).