Leiebil České Budějovice

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie České Budějovice

Sammenlign priser og finn billig leiebil i České Budějovice fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i České Budějovice gjennom oss.

České Budějovice guide

Bilutleie České Budějovice
Leiebil České Budějovice

České Budějovice (også kjent ved sitt tyske navn Budweis) er en by i Den tsjekkiske republikk og den største byen i regionen Sør-Böhmen. Den ligger ved Moldau, 130 km sør for Praha. Byen har en befolkning på 96 053 innbyggere (2009).

České Budějovice er kjent verden over for sin produksjon av Budweiser øl. Fabrikken Pivovar Budějovický Budvar har brygget ølet siden 1200-talet da byen ble grunnlagt. Annen viktig industri er produksjon av blyanter, porselen og maskiner.

Jernbanen fra České Budějovice til Linz i Østerrike er en av de tre eldste i Europa, og ble konstruert i perioden 1824-1832. I byen ligger Europas eldste jernbanestasjon.
Den gamle byen har en godt bevart arkitektur fra ulike perioder, både gotisk, renessanse, barokk og 1800-tallet. Det gamle rådhuset med veggmalerier ombygd i barokkstil fra 1730 og tårnet «Cerna vez», som betyr svart tårn, ligger vendt ut mot et av Europas største torgplasser.

Rundt 30 km lenger sør ligger byen Český Krumlov som er et annet populært turistmål i Sør-Böhmen. Siden 1992 står byen fra 1200-tallet på UNESCOS liste for verdens kulturarv.
Den nærmeste flyplassen er Lufthavn České Budějovice like utenfor byen. Flyplassen  Praha Václav Havel lufthavn. ligger et par timers kjøretid mot nord.