Leiebil Casablanca

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Marokko
  4. chevron_right
  5. Leiebil Casablanca

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Casablanca

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Casablanca fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Casablanca gjennom oss.

Casablanca guide

Bilutleie Casablanca
Leiebil Casablanca

Kystbyen Casablanca er Marokkos største by – og dessuten en av de største på et afrikanske kontinentet. Den ligger vest i landet ved Atlanterhavet, og utgjør en egen provins. Innbyggertallet er på rundt 3 millioner (2010).

Casablanca er den viktigste handels-, industri- og havnebyen i Marokko. Hele ¾ av landets utenrikshandel går over Casablanca havn. Byen er også sentrum i landets jernbanenett, med forbindelse til alle de andre større byene i Marokko.

Casablanca ble anlagt 1515 av portugiserne – og ble da kalt Casa Branca. I 1755 ble byen utsatt for et kraftig jordskjelv som nesten utslettet den, men den ble senere gjenreist av en mektig, marokkansk sultan. I 1907 ble Casablanca okkupert av franskmennene 1907, og i perioden 1912–56 var den underlagt Det franske protektorat.

Blant severdighetene i Casablanca finner vi flere moskéer, bl.a. den meget vakkert utsmykkede Hassan II-moskéen, som er en av verdens aller største.

Casablanca er full av motsetninger. Trafikkorker, forurensning og sosiale problemer preger deler av byen, men parallelt med dette finner vi og elegante, brede boulevarder, velstelte parker, fontener og vakre bygninger i kolonistil. Arkitekturen består ellers av en blanding av fransk og marokkansk tradisjon – ofte kalt ”mauresque” stil. Den er sterkt påvirket av 1930-årenes Art Deco-stil. Også byens sosiale liv er motsetningsfylt. Her kan man både møte et pulserende uteliv med restauranter, barer og klubber samt mennesker med en mer tradisjonell, muslimsk livsførsel.

Byens hjerte er Place Mohammed V, som er omgitt av en rekke store bygninger med dekorative fasader. De fleste er bygget i første del av 1900-tallet, og mange av dem er pent oppusset. I andre deler av sentrum dominerer en mer modernistisk byggestil. Alt dette står i skarp kontrast til de triste slumstrøkene i utkanten av sentrum.

Dersom man vil ha et inntrykk av Casablanca før franskmennenes okkupasjon, bør man besøke medinaen – den eldste bydelen. Den har imidlertid ikke det middelalderpreget som medinaen i mange andre marokkanske byer har, siden de fleste av bygningene er oppført på 1800-tallet. Gatene er imidlertid tradisjonelt smale, og vareutvalget i de små basarene er stort.

På nordsiden av medinaen ligger restene av Casablancas festningsverk fra 1700-tallet. Det er ikke så mye igjen av selve festningen, men utsikten over byen og havet er til gjengjeld imponerende.

For barnefamilier er Yasmine Amusement Park et populært besøksmål. Den ligger i den vestlige delen av byen.

Nærmeste flyplass er Casablanca Mohammed V International Airport, som ligger 30 km sørøst for sentrum.