Leiebil Brno

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Tsjekkia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Brno

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Brno

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Brno fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Brno gjennom oss.

Brno guide

Bilutleie Brno
Leiebil Brno

Brno ligger sørøst i Tsjekkia, og er landets nest største by med omlag 380.000 innbyggere (2011). Byen ligger i region Sør-Moravia, der elvene Svitava og Svratka møtet – ca. 225 km sørøst for Praha.

Brno er det politiske, kulturelle, kommersielle og vitenskapelige sentrum for regionen. Byens universitet ble grunnlagt i 1919, og har 30.000 studenter. I tillegg er Brno et viktig handelssentrum og har hyppige varemesser (ca. 50 utstillinger i året).

Brno har mange vakre palasser og historiske kirker samt en rekke skulpturer og monumenter.

Den indre by består av trange gater og historiske bygninger – og er omgitt av brede, ringformede boulevarder. Noen populære severdigheter i den indre by er Domkirken fra 1313, Dominikanerklosteret fra 1247 samt Rådhuset fra 1511.

En svært populær attraksjon i Brno er Det Moraviske Museum («Moravske Zemské Muzeum»). Dette er et av de viktigste og eldste museene i Tsjekkia, og her finnes mer en 6 millioner utstillingsgjenstander – først og fremst innen områdene antropologi og arkeologi. Utenfor museet står skulpturen «Mercury» fra slutten av 1600-tallet.

Andre godt besøkte severdigheter i byen er bl.a. Festningen «Spilberk» fra 1300-tallet, som idag huser et museum, klosteret Capuchin fra 1600-tallet, kunstmuseet «Moravian Gallery», Kunstindustrimuseet samt dyreparken «Brno Zoo» – der man kan se en rekke dyrearter – bl.a. isbjørn, sel, tigre og sjimpanser.

Byens flyplass – Brno Airport – ligger 10 km øst for sentrum.