Leiebil Biel

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sveits
  4. chevron_right
  5. Leiebil Biel

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Biel

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Biel fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Biel gjennom oss.

Biel guide

Bilutleie Biel
Leiebil Biel

Biel (fransk: Bienne) ligger nordvest i Sveits – i kantonen Bern, ved nordøstenden av innsjøen Bieler See (Lac de Bienne). Byen ligger på grensen mellom tysk og fransk språkområde. Biel har ca. 50.000 innbyggere (2010), hvorav 2/3 er tysktalende (den eneste offisielt tospråklige byen i Sveits). Biel ligger ved foten av den ”nederste” fjellkjeden i Jura-området, ca. 40 km nordvest for hovedstaden Bern, som også er kantonens hovedstad.

Byen blir ofte referert til på begge språk samtidig, og siden 1. januar 2005, har det offisielle navnet vært Biel / Bienne.
Biel er særlig kjent for sin urindustri (Omega, Certina) – og har ellers en del turisttrafikk.

Den viktigste attraksjonen i Biel er middelalderbydelen Altstadt, som er særdeles vakker. Ellers må Schwabmuseet, med sine interessante arkeologiske samlinger, nevnes.

I Biel finner man dessuten flere eksemplarer av de stedstypiske, forhistoriske ”pelehusene” (hus bygget på peler i våtmarksområder). De representerer en byggeskikk som går tilbake til den yngre steinalderen og bronsealderen. Sammen med andre lignende hus i Sveits, samt i de franske, tyske, italienske og slovenske alpeområdene er de oppført på UNESCOs verdensarvliste som særlig bevaringsverdige.

Nærmeste flyplass er Bern-Belp Airport, som ligger om lag 55 km sørøst for Biel.