Leiebil Ayers Rock

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Australia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Ayers Rock

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Ayers Rock

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Ayers Rock fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Ayers Rock gjennom oss.

Ayers Rock guide

Bilutleie Ayers Rock
Leiebil Ayers Rock

Ayers Rock/Uluru er en stor fjellformasjon av sandstein som ligger i sentrum av Australia, i Northern Territory, 450 km sørvest for byen Alice Springs. Den er verdens nest største monolitt etter Mount Augustu som også ligger i Australia og et viktig kjentmerke for Australia.

Fjellet er hellig for innfødte australiere, aboriginene, og det er de som har gitt fjellet det opprinnelige navnet Uluru. De arrangerer turer der besøkende får høre om den lokale flora og fauna og gamle legender. Rundt 400 000 besøker stedet hvert år, og det er spesielt populært å bestige fjellet. I 2002 ble det bestemt at stedet offisielt skulle hete Ayers Rock/Uluru.

Ayers Rock/Uluru. ligger i nasjonalparken Uluru-Kata Tjuta. Siden 1987 har den stått på UNESCOS verdensarvliste. Det er også kjent som verdens navle. Fjellformasjonen stiger 348 meter over terrenget, men det meste av den befinner seg under jordens overflate.

Arkeologiske funn viser at det var mennesker i området mer enn 10 000 år tilbake. Den første vestlige som oppdaget Uluru var oppdageren William Gosse i 1883. Det var han som ga den navnet Ayers Rock til ære for guvernøren Sir Henry Ayers.

Monolittens overflate endrer farge avhengig av hvor solen står på himmelen og hvilken årstid det er. Et spesielt kjent bilde av Uluru er når det blir rødt ved solnedgang.

Den nærmeste flyplassen er Ayers Rock Airport, også kjent som Connellan Airport, som ligger 20 minutters kjøretid unna.