Leiebil Agadir

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Marokko
  4. chevron_right
  5. Leiebil Agadir

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Agadir

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Agadir fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Agadir gjennom oss.

Agadir guide

Bilutleie Agadir
Leiebil Agadir

Badebyen Agadir ligger i Marokko ved Atlanterhavskysten –  ca. 10 km nord for munningen av elva Wadi Sous. Byen har i underkant av 700.000 innbyggere (2010). Agadir er først og fremst en viktig havneby og et senter for turisme.

Byen ble grunnlagt av portugiserne rundt år 1500, men det meste av den gamle byen ble fullstendig ødelagt av et stort jordskjelv i 1960. Den ble gjenreist litt sør for det gamle sentrum – og framstår i dag eksteriørmessig som mer sør-europeisk enn marokkansk.

Blant de bevarte restene av gamle Agadir er den store, portugisiske borgen fra første halvdel av 1500-tallet.
Ellers er den lange, innbydende sandstranden byens største turistattraksjon. Her ligger feriehotellene på rekke og rad.

Det ”europeiske” caféliv setter sitt preg på byen, men man kan også oppsøke mer tradisjonell, marokkansk kultur – bl.a. i det lokale markedet Souk Al-Had. Der kan man få kjøpt alt fra elektronikk og møbler til klær, krydder og souvenirer. Å prute er – som ellers i Marokko – en svært viktig del av shoppingen. De prisene selgeren i utgangspunktet forlanger, er aldri faste.

Det finnes også flere spennende museer i Agadir samt tre vakre parker. Og på en høyde omlag 7 km nordvest for sentrum, kan man besøke ruinene av byens gamle ”Kasbah” – den tidligere befestede bydelen.

Nærmeste flyplass er Agadir Al-Massira International Airport, som ligger 27 km sørøst for sentrum.