Leiebil Wellington

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Wellington

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Wellington fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Wellington gjennom oss.

Wellington guide

Bilutleie Wellington
Leiebil Wellington

Wellington er hovedstaden i New Zealand, og ligger ved Cookstredet på sørvestre spiss av Nordøya. Selve byen har 180.000 innbyggere (2011), men regner man med forsteder – stiger folketallet til omlag 386.000. Dette er dermed New Zealands største urbane området.

Wellington ble grunnlagt i 1840, og ble landets hovedstad i 1865. Byen er landets politiske sentrum, og er et viktig handels-, industri- og kultursentrum. I tillegg er Wellington et betydelig samferdselsknutepunkt med stor havn og internasjonal flyplass. Byen har universitet, som ble grunnlagt i 1899.

Wellington har en rekke museer, kunstgallerier, teatre, opera og konsertscener, og byen er kjent for sin film- og teaterindustri. I tillegg er Wellington berømt for sin vakre, naturlige havn.

Noen populære turistattraksjoner i Wellington er bl.a.  Nasjonalmuseet – med sine kulturhistoriske utstillinger, Krigsmuseet, det maritime museet «Museum of Wellington City & Sea», Parlamentsbygningen «Bee Hive» fra 1981,  St. Pauls-katedralen fra 1866 samt en zoologisk hage.

På en ås vest for sentrum ligger en flott botanisk hage, og det går kabelbane opp hit.

Fjellet «Mount Victoria» (196 m.o.h.) er dessuten en populær turistattraksjon, og fra toppen får man fantastisk 360-graders panoramautsikt over byen og havnen.

Wellington har også flere innbydende badestrender – der man også har gode surfemuligheter.

Wellington International Airport ligger 7 km sørøst for sentrum.