Leiebil Tunis

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Tunisia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Tunis

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Tunis

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Tunis fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Tunis gjennom oss.

Tunis guide

Bilutleie Tunis
Leiebil Tunis

Tunis er hovedstaden i Tunisia, og ligger nord i landet ved Tunisbukten – som har kanalforbindelse til Middelhavet.

Selve byen har omlag 770.000 innbyggere (2010), mens storbyområdet har et folketall på 2,4 millioner. Tunis er landets viktigste handels-, kultur-, og industrisentrum, og er dessuten et betydelig samferdselsknutepunkt. Fra havnen «La Goulette» i Tunis er det fergeforbindelse til flere byer i Italia, til Marseille (i Frankrike) samt til turistøya Malta.

Tunis har flere universiteter og utdannelsesinstitusjoner, og hovednæringsveien er først og fremst turisme.

Gamlebyen i Tunis («Medina») står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og er en av Nord-Afrikas største. Gamlebyen – som er omgitt av murer –  har over 700 monumenter, palasser, moskéer og mausoleer. Her finner man også de utallige fargerike og livlige basarer, som ligger på rekke og rad i medinaens trange og krokete gater. En tur innom «Museet for islamsk kunst» kan også anbefales.

Andre populære severdigheter i Tunis er bl.a. Zitounamoskéen fra år 723 – som er landets største moské og et viktig landemerke, Bardomuseet – med sin flotte samling av romerske mosaikker, palasset «Dar Ben Abdallah» fra 1800-tallet, mausoleet «Toubet El Bey» fra 1700-tallet samt St. Vincent de Paul-katedralen fra 1882.

Omlag 15 km nordøst for Tunis, ligger ruinene av Karthago. Dette arkeologiske området står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og er en stor turistattraksjon.

Tunis har ellers teatre, opera, flere flotte parker, en dyrehage, et medisinsk museum og et militærhistorisk museum.

Byens flyplass – Tunis Carthage International Airport – ligger 9 km nordøst for sentrum.