Leiebil Tartu

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Estland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Tartu

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Tartu

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Tartu fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Tartu gjennom oss.

Tartu guide

Bilutleie Tartu
Leiebil Tartu

Tartu er Estlands nest største by. Den ligger sentralt i landet, 190 km sørøst for hovedstaden Tallinn – ved elva Emajogi. Byen har omlag 103.000 innbyggere (2010).

Tartu har vært et sentrum for kultur og utdanning helt siden 1600-tallet – og byens universitet ble grunnlagt allerede i 1632. Det moderne Tartu har også en god del industri, særlig innenfor næringsmiddel-, glass- og møbelproduksjon.

Mange av Tartus historiske attraksjoner befinner seg ved eller i nærheten av byens sentrale torg – Rådhusplassen. En ofte besøkt severdighet i dette området er Domkirken fra 1200-tallet. Den ligger delvis i ruiner, men rommet i sin tid (etter en restaurering tidlig på 1800-tallet) universitetsbiblioteket.

Andre severdige byggverk er den vakre Johannes-kirken og Rådhuset.
Ellers er et besøk i den botaniske hagen (etablert i 1803) og i Vanemuine-teateret (også fra 1800-tallet) å anbefale. Tartu har dessuten et historisk museum og et etnografisk museum, som begge er populære besøksmål.

Den moderne delen av sentrum består av en rekke større bygninger av stål, glass og betong – men blandingen av gammel og ny arkitektur blir vurdert som vellykket.

Byens mest populære utelivstilbud er konsentrert ved – og i nærheten av – Rådhusplassen.

Tartu International Airport ligger 9 km sør for sentrum.