Leiebil Sodankylä

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Finland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Sodankylä

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Sodankylä

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Sodankylä fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Sodankylä gjennom oss.

Sodankylä guide

Bilutleie Sodankylä

Leiebil Sodankylä

Sodankylä (nordsamisk: Soađegilli) er et tettsted og en kommune som ligger i provinsen Lappland i Finland. Den har en befolkning på 8809 (2012) innbyggere. Det er Finlands nest største kommune etter areal.
Den nordlige del av Sodankylä hører til samenes bosetningsområde. Nordsamisk er offisielt språk ved siden av finsk i dette området, men det er svært få samisktalende i området.

Luosto er et kjent turiststed som ligger omtrent 30 km sør for sentrum av sodankylä. Lusto byr på alt fra isklatring til reinsdyrsafari til skibakker og gode langrennsmuligheter. Luosto har til og med «santa-ekskursjoner» på menyen. Siden 1986 har Sodankylä arrangert Midnight Sun Film Festival.

Stedet har flotte hotell og overnattingssteder som gjerne inkluderer spa og sauna. Stedet er spesielt kjent for sine vinteraktiviteter, men mottar også mange besøkende om sommeren som først og fremst søker uberørt natur. Interessante severdigheter er den den gamle kirken fra 1689 som er laget av tre og den nye kirken fra 1859 laget av stein. Nordlyskapellet er nytt kapell fra 1986 og en donasjon fra arkitekten Kari Ojala.
Luosto er hjemstedet til den eneste åpne ametyst gruven i Europa, og det er mulighet for å besøke gruven. Den finske hærens jege brigade som trener soldater til kaldt klima ligger i Sodankylä.

Sodankylä lufthavn brukes bare militært og er ikke for passasjerfly. Kittilä Lufthavn befinner seg  80 km unna Sodankylä, mens Rovaniemi, som kalles Santa Claus Lufthavn, ligger 100 km fra Lusto.

Meny