Leiebil Priština

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Kosovo
  4. chevron_right
  5. Leiebil Priština

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Priština

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Priština fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Priština gjennom oss.

Priština guide

Bilutleie Priština
Leiebil Priština

Priština er hovedstad i den delvis uavhengige republikken Kosovo, og har omlag 198.000 innbyggere (2011). Det fleste av dem er albanere. Byen ligger i den østlige delen av det sentrale Kosovo.

Det regionale parlamentet og FN, som formelt har styrt Kosovo siden krigen 1999, har sine hovedkontorer i byen.

Næringslivet er preget av en del tekstil- og næringsmiddelindustri. Det produseres også en del kunsthåndverk her.

Byen fikk omfattende skader under NATOs bombeangrep i 1999, men det finnes likevel en rekke severdige bygninger i Priština.

Blant de fremste historiske attraksjonene er Sultan Fatih-moskéen fra 1461 og et tyrkisk bad, også fra 1400-tallet. Ellers må byens berømte klokketårn «Sahat Kulla» fra 1800-tallet nevnes.

Det er også flere interessante museer i Priština – først og fremst Det etnografiske museet «Muzeum Etnologjik Emin» og Kosovo Museum.

Av nyere severdigheter er ”New Born”-monumentet, som har blitt et landemerke i sentrum.  Det ble avduket i forbindelse med Kosovos uavhengighetserklæring 17. februar 2008. Det må dessuten nevnes at en stor, romersk-katolsk katedral er under oppførelse i Priština. Den er oppkalt etter Moder Teresa. Pristinas sentrale boulevard er også oppkalt etter henne.

Priština International Airport er Kosovos hovedflyplass. Den ligger 22 km sørvest for sentrum.