Leiebil Kaunas

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Litauen
  4. chevron_right
  5. Leiebil Kaunas

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Kaunas

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Kaunas fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Kaunas gjennom oss.

Kaunas guide

Bilutleie Kaunas
Leiebil Kaunas

Kaunas er Litauens nest største by, og den ligger sentralt i landet, der elvene Neris og Nemunas løper sammen. Innbyggertallet er på omlag 364.000, og byen er et viktig samferdselsknutepunkt – bl.a. med landets nest største internasjonale flyplass.

Kaunas ble grunnlagt på 1000-tallet og var i middelalderen både et travelt handelssentrum og en strategisk viktig festningsby. Byen har imidlertid opp gjennom historien vært utsatt for en rekke ødeleggende angrep – siste gang under 2. verdenskrig. En periode (1920-1940) var Kaunas Litauens hovedstad.

Det moderne Kaunas har satset mye på kultur og utdanning – og her finnes det både landbrukshøyskole, teknisk høyskole og flere allmenne høyskoler. Byen har også flere teatre, museer og teatre, samt en vakker og godt besøkt botanisk hage.

Gjennom sentrum går den 2 km lange «Frihetsavenyen» (Laisves aleja), og i forlengelsen av den finner vi gamlebyen med ”Erkekatedralen” og rådhuset fra midten av 1500-tallet (som er dominert av et elegant tårn). Mye av bebyggelsen i gamlebyen, som ligger langs trange, pittoreske gater, er fra middelalderen, og bydelen som helhet representerer den viktigste attraksjonen i Kaunas.

Andre severdigheter er bl.a. de to populære museene Vytautas den Stores militærmuseum, som holder til i en bygning i art déco-stil, og  Litauens sportmuseum.

Nærmeste flyplass er Kaunas International Airport, som ligger 15 km nordøst for byen.