Leiebil Inverness

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Skottland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Inverness

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Inverness

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Inverness fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Inverness gjennom oss.

Inverness guide

Bilutleie Inverness
Leiebil Inverness

Kystbyen Inverness ligger nordøst i Skottland, der elven Ness munner ut i fjorden Moray Firth (som igjen er en del av Nordsjøen). Inverness er administrasjonsby i regionen Highland, og kalles ofte for «Høylandets hovedstad».

Byen har omlag 59.000 innbyggere (2010).

Inverness fikk bystatus i 1180, og er idag et viktig handels- og turistsentrum. Byen er kjent for sin  fremstilling av whiskey, og har også en betydelig ullindustri.

I Dalmore Destillery produseres whiskey, og her kan besøkende få omvisning og smaksprøver.

Byens mest kjente landemerke er borgen «Inverness Castle» fra 1835, som er bygget over ruinene av en eldre festning fra 1745.

Andre turistattraksjoner i byen er bl.a. St. Andrews-katedralen fra 1869, den katolske Mariakirken (St. Marys) fra 1837 – som ble utvidet i 1894 samt museet «Inverness Museum & Art Gallery» – med utstillinger innen kunst, historie og kultur.

Inverness har ellers teater, gode shoppingmuligheter, og kan tilby aktiviteter som golf og vannsport. I byens sportssenter finnes svømmehall med vannsklier.

Omlag 15 km utenfor byen ligger den berømte innsjøen Loch Ness – der folk i flere århundrer mener å ha sett sjøuhyret «Nessie».

Byens flyplass – Interness Airport – ligger 13 km øst for sentrum.