Leiebil Gozo

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Malta
  4. chevron_right
  5. Leiebil Gozo

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Gozo

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Gozo fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Gozo gjennom oss.

Gozo guide

Bilutleie Gozo
Leiebil Gozo

Gozo (som betyr ”glede”) er ei øy som tilhører Republikken Malta. Den er 14 km lang, 7 km bred og har et innbyggertall på om lag 31.000 (2010). Hovedstaden heter Victoria, og i tillegg til den finnes det 16 mindre landsbyer på øya. Gozo ligger nordvest for hovedøya Malta.

Det har bodd mennesker på Gozo siden siden rundt 5000 f.Kr., og øya har mange historiske attraksjoner å vise fram – bl.a. de spesielle Ggantija-templene, som regnes blant noen av verdens eldste religiøse bygningsrester. En annen viktig arkeologisk severdighet er Xaghra Stone Circle. Ellers finnes det hele 22 kirker på øya. Den mest iøynefallende er den store Xewkija-kirken med plass til hele 3000 mennesker. Kirken har en kuppel som er større enn den man finner på St. Pauls-katedralen i London!

Gozo er også kjent for sine fargerike karnevals-fester. Spesielt populært er det årlige karnevalet i landsbyen Nadur. Fester er i det hele tatt en viktig tradisjon på Goze – og i sommersesongen er det konserter og fyrverkeri hver helg forskjellige steder på øya.
En rekke maltesiske retter eller varianter av disse rettene er knyttet til Gozo.

Nærmeste flyplass er Malta International Airport utenfor hovedstaden Valletta. Fra Gozo kan man enten benytte passasjerferje eller sjøfly fra Mgarr havn sør på øya, for å komme seg til selve Malta.